Δραπέτευσαν 100 κρατούμενοι από φυλακή των Βρετανικών Παρθένων Νήσων
Η βρετανική κυβέρνηση παραδέχτηκε την Τρίτη ότι περισσότεροι από 100 επικίνδυνοι κρατούμενοι δραπέτευσαν από μια φυλακή στις Βρετανικές Παρθένες Νήσους μετά το πέρασμα του κυκλώνα Ιρμα που άφησε πίσω εννέα νεκρούς, σύμφωνα με τον νεότερο απολογισμό των τοπικών αρχών.
Η βρετανική κυβέρνηση παραδέχτηκε την Τρίτη ότι περισσότεροι από 100 επικίνδυνοι κρατούμενοι δραπέτευσαν από μια φυλακή στις Βρετανικές Παρθένες Νήσους μετά το πέρασμα του κυκλώνα Ιρμα που άφησε πίσω εννέα νεκρούς, σύμφωνα με τον νεότερο απολογισμό των τοπικών αρχών.
«Η φυλακή καταστράφηκε, περισσότεροι από 100 κρατούμενοι, πολύ επικίνδυνοι, δραπέτευσαν», είπε ο Άλαν Ντάνκαν, ο υφυπουργός Εξωτερικών, μιλώντας στο κοινοβούλιο. «Η κατάσταση αυτή προκαλεί μια σοβαρή απειλή πλήρους κατάρρευσης του νόμου και της τάξης στις Βρετανικές Παρθένες Νήσους», πρόσθεσε.
Ο Ντάνκαν διευκρίνισε ότι στη ζώνη αυτή έχουν αναπτυχθεί στρατιώτες για να επιβάλουν την τάξη. Δεν είπε όμως πόσοι από τους δραπέτες έχουν εντοπιστεί μέχρι τώρα. Σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα Daily Telegraph, που επικαλείται ένα κυβερνητικό έγγραφο, παραμένουν ακόμη ασύλληπτοι 60 από αυτούς.
«Συνεργαζόμαστε με τις αρχές της Αγίας Λουκίας και των Βρετανικών Παρθένων Νήσων για τη μεταφορά (στην Αγία Λουκία) 40 επικίνδυνων κρατουμένων που δραπέτευσαν» αναφέρεται στο έγγραφο αυτό.
Ο Ντάνκαν είπε επίσης ότι από τα ακραία καιρικά φαινόμενα σκοτώθηκαν συνολικά 9 άνθρωποι στις Βρετανικές Παρθένες Νήσους και την Ανγκουίλα. Ο προηγούμενος απολογισμός έκανε λόγο για 6 νεκρούς.
ΑΠΕ/Γαλλικό,in.gr
- Οι περιοχές με τις υψηλότερες και τις χαμηλότερες τιμές για αγορά ή ενοικίαση κατοικίας
- «Χάκαραν» την ομοσπονδία Αργεντινής και …κατάγγειλαν «διεφθαρμένη διαιτησία με την Αίγυπτο»
- Στη Γαλλία προστίθεται ένας νέος εκατομμυριούχος κάθε 15 λεπτά – Τι ισχύει στην Ευρώπη και πού βρίσκεται η Ελλάδα;
- Το τελευταίο αντίο στην αιώνια ελεύθερη, Πάολα Ρεβενιώτη
- Καθηγητής Νομικής στην Οξφόρδη: «Ο Δημητριάδης είναι ύποπτος πολύ σοβαρών κακουργημάτων»
- Άργος: «Δεν είχαμε πρόθεση να σκοτώσουμε τον 20χρονο» – Τι ισχυρίστηκαν στις απολογίες τους οι δύο αστυνομικοί
- Το βίντεο της Euroleague μετά την παραμονή του Παπανικολάου στον Ολυμπιακό που συγκίνησε
- Ολοκληρώθηκε το 28ο Διεθνές Συμπόσιο της Σύμης: Καμία δημοκρατία δεν είναι ασφαλής όταν η εξουσία δεν ελέγχεται
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 11.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/evgeni-tcherkasski-PcovpDybx9g-unsplash-1-315x220.jpg)






















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442