Εφιαλτική νύχτα πέρασαν οι κάτοικοι των χωριών Άρλα, Τζάιλο, Πετροχώρι και Ελαιοχώρι καθώς οι φλόγες έφτασαν κυριολεκτικά έξω από τις αυλές των σπιτιών. Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία έχει καεί ένα σπίτι καθώς και ποιμνιοστάσια.

Επίσης, σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, έχουν προκληθεί ζημιές σε καλλιέργειες, ενώ έχουν καεί και αρκετά στρέμματα δασικής έκτασης.

Η φωτιά που καίει από το απόγευμα της Δευτέρας αγροτοδασική έκταση στη Δυτική Αχαΐα βρίσκεται υπό έλεγχο ωστόσο υπάρχει μεγάλος κίνδυνος αναζωπυρώσεων.

Από νωρίς το πρωί πραγματοποιούν συνεχείς ρίψεις νερού τρια πυροσβεστικά αεροπλάνα, συνδράμοντας το έργο των περίπου 60 πυροσβεστών, που επιχειρούν στην περιοχή.

Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας, «οι πυροσβέστες έδωσαν κυριολεκτικά μάχη όλη τη νύχτα, προκειμένου να προστατεύσουν τα σπίτια στις κοινότητες ‘Αρλα, Τζάιλο και Ελαιοχώρι», για να προσθέσει ότι «τις προσπάθειες αυτές βοήθησε και το γεγονός ότι μειώθηκε η ένταση των ανέμων που έπνεαν στην περιοχή».

Όμως, σύμφωνα με τον περιφερειάρχη, «από σήμερα το πρωί οι άνεμοι αλλάζουν συνεχώς κατευθύνσεις» και αυτό, όπως είπε, «είναι κάτι που μας προβληματίζει».