Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ο Χάρβεϊ θα κοστίσει $25-30 δισ. στις ασφαλιστικές εταιρείες

Ο Χάρβεϊ θα κοστίσει $25-30 δισ. στις ασφαλιστικές εταιρείες

Ο κυκλώνας Χάρβεϊ, ο οποίος προκάλεσε τεράστιες καταστροφές και δεκάδες θανάτους στο Τέξας και στη Λουιζιάνα στα τέλη Αυγούστου, ενδέχεται να κοστίσει από 25 ως 30 δισεκατομμύρια δολάρια στον κλάδο των ασφαλιστικών και αντασφαλιστικών εταιρειών συνολικά, εκτίμησε την Κυριακή στέλεχος της γερμανικής αντασφαλιστικής εταιρείας Munich Re. «Αυτή είναι μια ευρεία εκτίμηση. Είναι πιθανό το κόστος […]

Ο κυκλώνας Χάρβεϊ, ο οποίος προκάλεσε τεράστιες καταστροφές και δεκάδες θανάτους στο Τέξας και στη Λουιζιάνα στα τέλη Αυγούστου, ενδέχεται να κοστίσει από 25 ως 30 δισεκατομμύρια δολάρια στον κλάδο των ασφαλιστικών και αντασφαλιστικών εταιρειών συνολικά, εκτίμησε την Κυριακή στέλεχος της γερμανικής αντασφαλιστικής εταιρείας Munich Re.

«Αυτή είναι μια ευρεία εκτίμηση. Είναι πιθανό το κόστος να αυξηθεί λίγο ακόμη, αλλά όχι πολύ», δήλωσε ο Τόρστεν Γεβόρεκ, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Munich Re, κατά τη διάρκεια ετήσιας εκδήλωσης με τη συμμετοχή κορυφαίων στελεχών του κλάδου στο Μονακό.

Περίπλοκο στοιχείο η εκτίμηση των απωλειών

Το μεγαλύτερο μέρος του κόστους των ζημιών από τον κυκλώνα αναμένεται να καλυφθεί από τις ασφαλιστικές εταιρείες και ο κλάδος των αντασφαλιστικών εταιρειών δεν προβλέπεται να αντιμετωπίσει σοβαρές συνέπειες, προεξόφλησε ο Γεβόρεκ.

«Η εκτίμηση των απωλειών είναι περίπλοκο στοιχείο, καθώς ακόμη υπάρχουν εκτεταμένες πλημμύρες (που προκάλεσε ο Χάρβεϊ). Θα πάρει καιρό, όχι μόνο μερικές ημέρες ή μερικές εβδομάδες, αλλά ίσως μήνες ή ακόμη κι έναν χρόνο πριν τα στοιχεία για τις ζημιές που αφορούν το σύνολο του τομέα να είναι αξιόπιστα και σταθερά», συμπλήρωσε.

Ο κυκλώνας Χάρβεϊ έπληξε το Τέξας και τη Λουιζιάνα στα τέλη Αυγούστου, στοιχίζοντας τη ζωή σε τουλάχιστον 42 ανθρώπους και προκαλώντας τεράστιες καταστροφές, το κόστος από τις οποίες εκτιμάται πως ανέρχεται σε 100 δισ. δολάρια.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024