Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Στην Αρχαία Αγορά ξεναγήθηκε η Μπριζίτ Μακρόν

Στην Αρχαία Αγορά ξεναγήθηκε η Μπριζίτ Μακρόν

Στην Αρχαία Αγορά, ξεναγήθηκε η Πρώτη Κυρία της Γαλλίας Μπριζίτ Μακρόν. Την κυρία Μακρόν υποδέχθηκε στον χώρο, λίγο μετά τις 10:15, η σύζυγος του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου, Βλασία Παυλοπούλου. Μετά την ξενάγηση η κυρία Παυλοπούλου προσέφερε ως δώρο στην κυρία Μακρόν ένα χρυσό κολιέ με φύλλα ελιάς.

Στην Αρχαία Αγορά, ξεναγήθηκε η Πρώτη Κυρία της Γαλλίας Μπριζίτ Μακρόν. Την κυρία Μακρόν υποδέχθηκε στον χώρο, λίγο μετά τις 10:15, η σύζυγος του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου, Βλασία Παυλοπούλου.

Ευδιάθετη, η κομψή πρώτη κυρία της Γαλλίας, ντυμένη με φόρεμα σε χρωματικούς τόνους μπλε ρουά, απάντησε χαμογελαστή στους δημοσιογράφος, όταν την ρώτησαν στην είσοδο της Αρχαίας Αγοράς, τι εντυπώσεις έχει αποκομίσει από το 24ωρό της στην Αθήνα: «Je ne pars plus! Je reste» δηλαδή «Δεν φεύγω. Θα μείνω».

Μετά την ολοκλήρωση της ξενάγησης η κυρία Παυλοπούλου προσέφερε ως δώρο στην Μπριζίτ Μακρόν ένα χρυσό κολιέ με φύλλα ελιάς, αντίγραφο μυκηναϊκού κοσμήματος από το Μουσείο Μπενάκη.

Η κ. Μακρόν το φόρεσε αμέσως με τη βοήθεια της κ. Παυλοπούλου, την ευχαρίστησε και είπε: «Μου θυμίζει Αρχαία Ελλάδα».

Όμως, η σύζυγος του Έλληνα Προέδρου προσέφερε στην Πρώτη Κυρία της Γαλλίας και το πρώτο αντίτυπο του νέου δοκιμίου του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας με τίτλο «Οι ρίζες του Ευρωπαϊκού Πολιτισμού. Οι συμβολισμοί της σκεπτομένης Αθηνάς». Μάλιστα, το βιβλίο περιείχε και προσωπική αφιέρωση προς την κ. Μακρόν, η οποία αναφερόταν στην ταύτιση των όσων ανέφερε ο σύζυγός της, Εμανουέλ, στην ομιλία του στην Πνύκα, σχετικά με την αρχαία Ελλάδα, με το περιεχόμενο του βιβλίου.

Σύμφωνα με έγκυρες πηγές, περίληψη αυτού του δοκιμίου θα αποτελέσει η ομιλία του κ. Παυλόπουλου στο Athens Democracy Forum, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα από τις 13 έως τις 17 Σεπτεμβρίου 2017.

Τέλος, κατά τη διάρκεια της ξενάγησης στην Αρχαία Αγορά, η Πρώτη Κυρία της Γαλλίας συζήτησε ιδιαίτερα το θέμα των Θεσμών της λειτουργίας της Αρχαίας Αγοράς.

Οι τουρίστες που εκείνη την ώρα βρίσκονταν στην Αρχαία Αγορά και την αναγνώρισαν εξέφρασαν την επιθυμία να βγάλουν φωτογραφίες με την Μπριζίτ Μακρόν.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024