Τετάρτη 17 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Δείπνο προς τιμήν του Μακρόν: Ποιος κάθισε δίπλα σε ποιον και τι είπαν

Δείπνο προς τιμήν του Μακρόν: Ποιος κάθισε δίπλα σε ποιον και τι είπαν

Ηταν η πρώτη φορά που ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος παρέθετε επίσημο δείπνο μετά συζύγων προς τιμή ξένου ηγέτη και το πρωτόκολλο της Προεδρίας έπαιξε τα δικά του παιγνίδια. Όλα τα παραλειπόμενα από το επίσημο δείπνο προς τιμήν του γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν.

Ηταν η πρώτη φορά που ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Πρ. Παυλόπουλος παρέθετε επίσημο δείπνο μετά συζύγων προς τιμή ξένου ηγέτη και το πρωτόκολλο της Προεδρίας έπαιξε τα δικά του παιγνίδια. Για παράδειγμα να βάλεις τη σύζυγο του Προέδρου της ΝΔ Μαρέβα Μητσοτάκη να καθίσει δίπλα στον Νίκο Παππά, ουδείς, ούτε ως φάρσα, μπορεί να το φανταστεί. Ή να αφήσεις τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυρ. Μητσοτάκη στη γωνία του τραπεζιού μόνον και έρημο, αλλά σε απόσταση μόλις ενός μέτρου από τον Πάνο Καμμένο μόνον ως… πολιτική προβοκάτσια, μπορεί κανείς να το εκλάβει. Αποτέλεσμα; Η Μαρέβα Μητσοτάκη άνετη, χαμογελαστή μ΄ένα εντυπωσιακό φόρεμα σε μπορντό και λευκό (δικής της έμπνευσης και δημιουργίας) έπιασε κουβέντα με τον υποτιθέμενο πολιτικό αντίπαλο του συζύγου της και «εχθρό» ολόκληρης της ΝΔ κ. Παππά. Το τι έλεγαν άγνωστο, πάντως η συζήτηση διήρκησε για αρκετή ώρα μέσα στην πολλή χαρά, έως ότου η κυρία Μητσοτάκη βαρέθηκε ή εκνευρίστηκε (ποιος ξέρει) και σηκώθηκε όρθια, παραμένοντας έτσι επί δέκα λεπτά έως ότου συναντήσει τον Αρχιεπίσκοπο κ. Ιερώνυμο και έπιασε μαζί του συζήτηση. Αλλωστε δηλώνει θρησκευόμενη και τελευταίως δεν χάνει ούτε κυριακάτικη λειτουργία, ούτε καν εσπερινό.

Είχε καθυστερήσει για περίπου μισή ώρα το επίσημο δείπνο που παρέθεσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας προς τιμή του γαλλικού προεδρικού ζεύγους Μακρόν και έτσι, στην αναμονή, σχηματίσθηκαν αρκετά πηγαδάκια στη μεγάλη αίθουσα δεξιώσεων του Προεδρικού στα στρωμένα με λουλούδια, ψωμί και πιατάκια με μπάλες από βούτυρο, τραπέζια. Η φιλοσοφία της χωροταξίας του τραπεζιού ήταν κάπως παράξενη. Υπήρξε εντολή (άγνωστο ποίος ή ποία την έδωσε) οι σύζυγοι να μην κάθονται δίπλα στις/στους συζύγους της και έτσι υπήρξε μία διάχυτη αμηχανία μέσα στην αίθουσα έως ότου να καταφθάσει ο Εμμανουέλ Μακρόν με τη σύζυγο του, οι οποίοι μετά την Πνύκα, πήγαν στην πρεσβεία να αλλάξουν ρούχα και παπούτσια και να δώσουν στο άψε -σβήσε μία κοινή συνέντευξη στην ΕΡΤ και στον «Αντένα». Αποτέλεσμα; Οι πολιτικοί (ήταν σχεδόν ολόκληρο το Υπουργικό Συμβούλιο) να γνωρίζουν επιχειρηματίες (και το αντίστροφο) διπλωμάτες- στρατιωτικούς και οι σύζυγοί τους να περιμένουν την άφιξη των δύο προέδρων, ώστε να αρχίσουν οι προπόσεις, οι εθνικοί ύμνοι και βεβαίως το φαγητό.

Σε όλο αυτό το διάστημα ο κ. Μητσοτάκης και ο κ. Καμμένος προσπαθούσαν να μην συναντήσουν ούτε καν τα βλέμματά τους. Ο ένας κοιτούσε το ταβάνι (με τους πολυέλαιους) και άλλους στο άπειρο. Το αντελήφθηκε όμως ο Δημ. Αβραμόπουλος και στην αρχή πήγε και έπιασε κουβέντα με τον κ.Καμμένο και εν συνεχεία με τον κ. Μητσοτάκη, αλλά αυτό δεν κράτησε για πολύ. Ο Ελληνας επίτροπος σε κάποια στιγμή αντελήφθη την παρουσία της Μαριάννας Βαρδινογιάννη και πήγε κοντά της συνομιλώντας για αρκετή ώρα. Τότε στον κ. Μητσοτάκη ήρθε να του κάνει παρέα ο πρεσβευτής της Γαλλίας στην Αθήνα και στον κ. Καμμένο μία κυρία.

Η Μαρέβα όμως φαινόταν να έχει κέφια. Και επειδή στην αίθουσα δεν υπήρχε άλλος Νεοδημοκράτης πλην του συζύγου της (που βρισκόταν όμως μακριά) έπιασε συζήτηση με την υπουργό Τουρισμού Ελενα Κουντουρά, περί μόδας, περί τουρισμού, για τη Νέα Υόρκη και για το…House of Art. Εν συνεχεία βρέθηκε να κάθεται ανάμεσα στον κ. Παππά και στον Ι. Δραγασάκη. Ετσι ήταν υποχρεωμένη πάλι να ομιλεί και με τους δύο, αλλά ήταν προσεκτική στις προπόσεις δεν τσούγκρισε ποτήρια. Ηταν τόσο εμφανές το αλαλούμ με τις θέσεις που ανάγκασε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας μετά την ανάκρουση των εθνικών ύμνων να βάλει κάποια τάξη στην χωροταξία μετακινώντας την Περιστέρα (Μπέτυ) Μπαζιάνα δίπλα στην Μπριζίτ και τη σύζυγό του Σίσσυ δίπλα στον Πρόεδρο Μακρόν. Σ’ όλη τη διάρκεια του δείπνου οι κυρίες Μακρόν και Περιστέρα μιλούσα συνεχώς: «Δεν έβαλαν γλώσσα μέσα», όπως έλεγε με… διπλωματικό τρόπο ένας από τους διπλωμάτες που τις παρακολουθούσε. Τώρα θα πείτε σε ποια γλώσσα; Η Προεδρία φρόντισε και γι΄αυτό. Μία διερμηνέας με λευκό φόρεμα εμφανίστηκε και κάθισε πίσω από τους δύο κυρίες που μιλούσαν μεν μεταξύ τους αλλά στη γλώσσα τους. Το ίδιο ομιλητικοί ήταν οι Τσίπρας και Μακρόν καθώς και Μακρόν και Πρ. Παυλόπουλος. Η μοναδική στιγμή που σταμάτησαν όλοι να μιλάνε ήταν όταν ο Γάλλος πιανίστας Αλέν Λεφρέν (διεθνούς φήμης τον χαρακτήρισαν, αφού έπαιξε σ΄όλες τις μουσικές σκηνές του κόσμου) έπαιξε δύο τραγούδια, ένα ελληνικό και ένα γαλλικό. Πράγμα που εκτίμησαν πολύ τόσοι οι δύο Πρόεδροι (και οι γυναίκες τους) όσο και ο Πρωθυπουργός που τον κάλεσαν στο τραπέζι τους για να τον συγχαρούν.

Πρώτο έκανε είσοδο στην αίθουσα δεξιώσεων του Προεδρικού ο Πρωθυπουργός μετά της συντρόφου του, η οποία φορούσε μία έξωμη λαδί τουαλέτα. Ο Πρωθυπουργός χαιρέτησε όποιον έβρισκε στο δρόμο του προς το τραπέζι (και στάθηκε λίγο στη Μαριάννα Βαρδινογιάννη, ανταλλάσσοντας φιλοφρονήσεις). Τους υπουργούς που συναντούσε όχι μόνο τους χαιρετούσε δια χειραψίας, αλλά και τους… φιλούσε (όπως για παράδειγμα την Ολγα Γεροβασίλη). Το ίδιο έκανε και η κυρία Μπαζιάνα. Εν συνεχεία εισήλθαν τα δύο προεδρικά ζεύγη με την κυρία Μακρόν να κλέβει για άλλη μία φορά την παράσταση με τις στιλιστικές της προτιμήσεις. Το μενού δεν ήταν τίποτα το σημαντικό: πρώτο πιάτο φιλετάκια γλώσσα, δεύτερο πιάτο φιλετάκια μόσχου γαρνιρισμένα με λαχανικά, κρασί (λευκό και κόκκινο) και τέλος παγωτό. Ηταν εκεί και οι κυρίες του Λυκείου Ελληνίδων, όχι όμως για να χορέψουν αλλά για να δείξουν τις παραδοσιακές φορεσιές τους και να φωτογραφηθούν μαζί με το γαλλικό προεδρικό ζεύγος.

Νίκος Χασαπόπουλος

Sports in

LIVE: Μπάγερν – Άρσεναλ

Παρακολουθήστε live την εξέλιξη της αναμέτρησης Μπάγερν - Άρσεναλ για το Τσάμπιονς Λιγκ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 17 Απριλίου 2024