Συνεχίζοντας την εθιμοτυπική λογική της σταδιακής αποκάλυψης, η γερμανική φίρμα προσφέρει ένα ακόμα στοιχείο για το νέο αμιγώς ηλεκτροκίνητο πρωτότυπο της σειράς EQ που θα παρουσιάσει στην προσεχή έκθεση της Φρανκφούρτης, με την προοπτική να αποτελέσει προπομπό μιας αντίστοιχης έκδοσης παραγωγής η οποία θα προστεθεί στην γκάμα της Mercedes-Benz έως το 2020.

Tο νέο σκίτσο που δόθηκε στη δημοσιότητα αποκαλύπτει πλέον ξεκάθαρα την σιλουέτα ενός hatchback που αποπνέει δυναμισμό, διατηρώντας την «ηλεκτρική» αισθητική υπογραφή της γερμανικής φίρμας όπως αυτή αποτυπώθηκε στο EQ SUV το οποίο ανέλαβε να συστήσει τη σχετική γκάμα από την περσινή έκθεση του Παρισιού.

Μαζί με το EQ A Concept, όπως ονομάζεται το hatchback ηλεκτρικό πρωτότυπο, στην Φρανκφούρτη θα βρεθεί και το SUV EQ σε μια αναβαθμισμένη εκδοχή του η οποία θα βρίσκεται πιο κοντά στην παραγωγή.

Σε ό,τι αφορά όσα κρύβονται κάτω από τις επιφάνειες του EQ A Concept, σύμφωνα με πληροφορίες θα έχει ως αφετηρία μια νέα εκδοχή της μεταβλητής αρχιτεκτονικής των Γερμανών η οποία μπορεί να υποστηρίξει την χρήση δύο ηλεκτρικών μοτέρ, ένα σε κάθε άξονα, εξασφαλίζοντας έτσι –και- τετρακίνηση.

Βέβαια με δεδομένη την compact υπόστασή του EQ A Concept και σε μια προσπάθεια περιορισμού του κόστους, η έκδοση παραγωγής αναμένεται να αξιοποιεί ένα ηλεκτροκινητήρα σε συνδυασμό με μπαταρίες ιόντων λιθίου που θα εξασφαλίζουν αυτονομία έως και 500 χλμ.

auto.in.gr

Γράψτε το σχόλιο σας