Προλογίζοντας την παρουσία της BMW στην έκθεση της Φρανκφούρτης η οποία ανοίγει αυλαία στις 12 Σεπτεμβρίου ο επικεφαλής της βαυαρικής φίρμας, Harald Krueger, σε ανακοίνωσή του αναφέρθηκε στις μελλοντικές προοπτικές και στα πληθωρικά ηλεκτρικά σχέδια της βαυαρικής φίρμας αλλά και των υπόλοιπων αυτοκινητοβιομηχανιών που στεγάζονται στον όμιλο BMW.

«Έως το 2025 θα προσφέρουμε 25 μοντέλα τα οποία θα εφοδιάζονται με κάποια μορφή ηλεκτροκίνητου συνόλου και εκ των οποίων τα δώδεκα θα είναι αμιγώς ηλεκτροκίνητα» αναφέρει χαρακτηριστικά ο Harald Krueger στην ανακοίνωσή του, ενώ σε συμπληρωματικές δηλώσεις του ανέφερε ότι ο στόχος της αυτονομίας για τα ηλεκτρικά μοντέλα θα είναι τα 700 χλμ.

Παράλληλα, όπως αποκάλυψε οι ηλεκτρικές εκδόσεις δεν θα περιοριστούν στις «συνήθεις ύποπτες» φίρμες του ομίλου, δηλαδή MINI και BMW αλλά «στο πλαίσιο της αύξησης των ηλεκτρικών μοντέλων σε όλο το φάσμα των αυτοκινητοβιομηχανιών του ομίλου, θα υπάρξουν ηλεκτροκίνητες εκδόσεις μοντέλων τόσο του BMW M όσο και της Rolls-Royce».

Όπως έχει γίνει ήδη γνωστό η BMW προετοιμάζει ήδη για την προσεχή έκθεση της Φρανκφούρτης ένα πρωτότυπο μοντέλο το οποίο θα αποτελέσει προπομπό μιας νέας προσθήκης στην γκάμα των αμιγώς ηλεκτροκίνητων μοντέλων της με τα διακριτικά i και το οποίο θα πάρει την μορφή ενός τετράθυρου μοντέλου που θα τοποθετηθεί μεταξύ i3 και i8 και θα λανσαριστεί το 2021.

Το «παρών» στη γερμανική έκθεση θα δώσει επίσης η αναβαθμισμένη εκδοχή του i3 καθώς και ένα αμιγώς ηλεκτροκίνητο πρωτότυπο ΜΙΝΙ το οποίο αναλαμβάνει να συστήσει μια αντίστοιχη έκδοση παραγωγής που αναμένεται το 2019.

Σε ό,τι αφορά το πρώτο μοντέλο από την γκάμα «συμβατικών» αυτοκινήτων της BMW που θα πάρει το αμιγώς ηλεκτροκίνητο χρίσμα, αυτό θα είναι η νέα γενιά της X3 η οποία αναμένεται το 2020 όπως αποκάλυψε ο Harald Krueger.

auto.in.gr

Γράψτε το σχόλιο σας