Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Pouyanne: «Περιμένουμε την ελληνική Βουλή για να αρχίσουμε τις γεωτρήσεις»

Pouyanne: «Περιμένουμε την ελληνική Βουλή για να αρχίσουμε τις γεωτρήσεις»

Το ενδιαφέρον της Total για την εξερεύνηση του υποθαλάσσιου χώρου νοτίως της Κρήτης εκφράζει σήμερα, με τη συνέντευξή του στα «ΝΕΑ» ο Patrick Pouyanné, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας. Ο ίδιος θεωρεί ότι η οικονομία της Ελλάδας «έχει πλέον πολλές δυνατότητες ανάκαμψης και την ευκαιρία να επιτύχει σχετικά καλούς ρυθμούς ανάπτυξης στο άμεσο μέλλον».  Τα τελευταία χρόνια η Ελλάδα διανύει μια περίοδο οικονομικής και δημοσιονομικής κρίσης χωρίς προηγούμενο.

Το ενδιαφέρον της Total για την εξερεύνηση του υποθαλάσσιου χώρου νοτίως της Κρήτης εκφράζει σήμερα, με τη συνέντευξή του στα «ΝΕΑ» ο Patrick Pouyanné, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας.

Ο ίδιος θεωρεί ότι η οικονομία της Ελλάδας «έχει πλέον πολλές δυνατότητες ανάκαμψης και την ευκαιρία να επιτύχει σχετικά καλούς ρυθμούς ανάπτυξης στο άμεσο μέλλον». Τα τελευταία χρόνια η Ελλάδα διανύει μια περίοδο οικονομικής και δημοσιονομικής κρίσης χωρίς προηγούμενο.


Πιστεύετε πως είναι πλέον μια χώρα που παρουσιάζει επιχειρηματικές ευκαιρίες;

Είναι η δεύτερη φορά μέσα στο 2017 που έρχομαι στην Ελλάδα. Την προηγούμενη φορά, τον Μάιο που μας πέρασε, ήρθα στο πλαίσιο μιας ομάδας επικεφαλής ευρωπαϊκών βιομηχανιών, που ονομάζεται European Round Table of Industrialists, και είχα την ευκαιρία να συναντηθώ με τον έλληνα Πρωθυπουργό κ. Τσίπρα. Πράγματι, η Ελλάδα και οι Ελληνες ζουν εξαιρετικά δύσκολες στιγμές τα τελευταία χρόνια, νομίζω όμως πως η οικονομία της χώρας έχει πλέον πολλές δυνατότητες ανάκαμψης και την ευκαιρία να επιτύχει σχετικά καλούς ρυθμούς ανάπτυξης στο άμεσο μέλλον.

Η Total είναι ήδη παρούσα στην Κύπρο, όπου από τις 16 Ιουλίου έχει αρχίσει γεωτρήσεις στο Οικόπεδο 11, θα ανοίξει όμως τώρα γραφεία και στην Αθήνα. Πιστεύετε πως ο ελληνικός υποθαλάσσιος χώρος είναι το ίδιο υποσχόμενος με αυτόν της Κύπρου;

Πράγματι, μας ενδιαφέρει να εξερευνήσουμε τον υποθαλάσσιο χώρο της Μεσογείου. Τα τελευταία χρόνια έχουν ανακαλυφθεί πολύ σημαντικά κοιτάσματα φυσικού αερίου στην περιοχή αυτή, αρχικά στο Ισραήλ και στη συνέχεια στην Αίγυπτο. Αυτήν τη στιγμή κάνουμε την πρώτη μας γεώτρηση στην Κύπρο, ενώ ήδη από τον Μάρτιο του τρέχοντος έτους έχουμε υπογράψει συμβόλαιο για το ελληνικό Οικόπεδο 2 με τις εταιρείες Ελληνικά Πετρέλαια και Edison. Αναμένουμε την κύρωση της συμφωνίας από το ελληνικό Κοινοβούλιο έως το τέλος του έτους, ώστε να ξεκινήσουμε τις εργασίες. Παράλληλα, σε κοινοπραξία με την ExxonMobil και τα Ελληνικά Πετρέλαια, έχουμε ήδη εκφράσει στην ελληνική κυβέρνηση το ενδιαφέρον μας για εξερεύνηση του υποθαλάσσιου χώρου νοτίως της Κρήτης. Συνεπώς, ναι, μας ενδιαφέρουν οι δυνατότητες που προσφέρει ο παράκτιος χώρος της Ελλάδας.

Υπάρχουν άλλοι τομείς που σας ενδιαφέρουν στη χώρα μας;

Στην Ελλάδα έχουμε παρουσία από το 1984 μέσω της Total Hellas, της θυγατρικής μας που δραστηριοποιείται στον τομέα διανομής πετρελαϊκών προϊόντων. Διοχετεύουμε λιπαντικά για μηχανές εργοστασίου, για μηχανές αυτοκινήτων και βεβαίως για πλοία, που είναι μια πολύ σημαντική αγορά καθώς η ελληνική ναυτιλία είναι από τις μεγαλύτερες στον κόσμο. Είμαστε μέσα στους τρεις μεγαλύτερους διανομείς λιπαντικών για τη ναυτιλία παγκοσμίως και για πολλά χρόνια παρόντες στα καύσιμα πλοίων, έναν τομέα όπου έχουμε κερδίσει την εμπιστοσύνη των μεγαλύτερων ναυτιλιακών εταιρειών στον κόσμο.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024