Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ιράν: Επικίνδυνες οι απειλές των ΗΠΑ κατά της Β. Κορέας

Ιράν: Επικίνδυνες οι απειλές των ΗΠΑ κατά της Β. Κορέας

Ο ιρανός πρόεδρος Χασάν Ροχανί εκτίμησε πως οι απειλές των Ηνωμένων Πολιτειών ώθησαν τη Βόρεια Κορέα να προχωρήσει στη δοκιμή πυρηνικών όπλων και συνιστούν «ένα επικίνδυνο παιχνίδι για ολόκληρο τον κόσμο».

Ο ιρανός πρόεδρος Χασάν Ροχανί εκτίμησε πως οι απειλές των Ηνωμένων Πολιτειών ώθησαν τη Βόρεια Κορέα να προχωρήσει στη δοκιμή πυρηνικών όπλων και συνιστούν «ένα επικίνδυνο παιχνίδι για ολόκληρο τον κόσμο».

Όπως υποστηρίζει, οι Ηνωμένες Πολιτείες «πρέπει να χρησιμοποιούν λιγότερο επιθετικό τόνο».

«Γιατί η Βόρεια Κορέα επέλεξε σήμερα αυτό τον δρόμο που ανησυχεί τους ανθρώπους στην ανατολική Ασία; Επειδή υπήρξαν απειλές κατά της ύπαρξης της Βόρειας Κορέας», δήλωσε ο ιρανός πρόεδρος σε μια ομιλία ενώπιον του υπουργικού συμβουλίου που αναμετέδωσε η κρατική τηλεόραση.

«Μπορεί κανείς να αστειεύεται όταν πρόκειται για πυρηνικά όπλα; Όταν μια χώρα διαθέτει πυρηνικά όπλα, το παιχνίδι που συνίσταται στο να τα επισείει γίνεται ένα επικίνδυνο παιχνίδι για ολόκληρο τον κόσμο», πρόσθεσε.

«Πιστεύουμε πως αυτό το θέμα πρέπει να επιλυθεί μέσω διαπραγματεύσεων και με τον διάλογο», επέμεινε ο Ροχανί.

Η Πιονγκγιάνγκ προχώρησε την Κυριακή στην έκτη και πιο ισχυρή μέχρι σήμερα πυρηνική δοκιμή της.

Ο πρεσβευτής της Βόρειας Κορέας στον ΟΗΕ, κατά τη διάρκεια της Διάσκεψης για τον Αφοπλισμό, δύο ημέρες μετά την έκτη πυρηνική δοκιμή της Πιονγκγιάνγκ δήλωσε ότι τα τα μέτρα αυτοάμυνας «που έλαβε η Λαϊκή Δημοκρατία της Κορέας, ήταν ένα δώρο με παραλήπτη κανέναν άλλο εκτός από τις ΗΠΑ».

«Οι ΗΠΑ θα λάβουν και άλλα δώρα από τη χώρα μου για όσο καιρό βασίζονται στις ριψοκίνδυνες προκλήσεις και τις μάταιες απόπειρες να πιέσουν τη Βόρεια Κορέα», πρόσθεσε.

Ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ απείλησε το βορειοκορεατικό καθεστώς του Κιμ Γιονγκ-ουν ότι θα εξαπολύσει «μαζική στρατιωτική απάντηση».

Οι αρμόδιες στρατιωτικές υπηρεσίες στη Νότια Κορέα, τις ΗΠΑ και την Ιαπωνία πραγματοποίησαν βιντεοδιάσκεψη αναφορικά με την τελευταία πυρηνική δοκιμή που πραγματοποίησε η Βόρεια Κορέα.

Οι στρατιωτικές υπηρεσίες των τριών χωρών ενημερώθηκαν για τα διαθέσιμα στοιχεία, την ανάλυση των πληροφοριών γύρω από την πυρηνική δοκιμή, αλλά και την εφαρμογή αντιμέτρων, σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας στην Σεούλ.

Παράλληλα, ο ιάπωνας πρωθυπουργός Σίνζο Άμπε δήλωσε ότι ο ίδιος θέλει η Βόρεια Κορέα να καταλάβει ότι δεν θα έχει «ένα λαμπρό μέλλον» στην περίπτωση που η Πιονγιάνγκ συνεχίσει την πολιτική που ακολουθεί, επισημαίνοντας την ανάγκη αλλαγών από την Βόρεια Κορέα.

in.gr

Sports in

Πολεμώντας στην… αυλή του

Ο Ολυμπιακός του Γιώργου Μπαρτζώκα είναι ο «λάθος» αντίπαλος playoffs. Και η Μπαρτσελόνα χθες βράδυ ήδη κατάλαβε το «γιατί»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024