Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
«Οι πάντες κρίνονται και αξιολογούνται», το πραγματικό μήνυμα Μητσοτάκη

«Οι πάντες κρίνονται και αξιολογούνται», το πραγματικό μήνυμα Μητσοτάκη

Ο υιός Τραγάκη κόπηκε από τα ψηφοδέλτια της ΝΔ, λόγω της ατυχούς δήλωσης του πατέρα του. Παράλληλα, το ζήτημα αποτέλεσε μια άριστη ευκαιρία για τον πρόεδρο της ΝΔ να υπενθυμίσει σε όλους ότι η ΝΔ έχει διαδικασίες και οι πάντες κρίνονται και αξιολογούνται. Κι επιπλέον ότι το κόμμα δεν θα συνεχίσει να μοιάζει με... ξεκούρδιστη κιθάρα.

Τα νέα κυκλοφόρησαν αργά στην Πειραιώς. Και για να φτάσουν μέχρι τον τρίτο όροφο, στο γραφείο του Κυριάκου Μητσοτάκη, πέρασαν τρεις ημέρες. Από το Σάββατο που δημοσιεύτηκε η συνέντευξη του Γιάννη Τραγάκη και η ανακοίνωση της υποψηφιότητας του υιού του στη Β’ Πειραιώς το θέμα κλωθογύριζε στα social media και στα site.

Στο τέλος προκάλεσε κύμα αρνητικής δημοσιότητας επειδή ήταν απόλυτα ταιριαστό με το στερεότυπο της ΝΔ: νεποτισμός και κληρονομημένες έδρες. O υιός Τραγάκης «κόπηκε» την Τρίτη από τα ψηφοδέλτια της ΝΔ με μια ξερή ανακοίνωση του γραφείου Τύπου: «Δεν θα συμπεριληφθεί στα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας όποιος προκαταλαμβάνει τις αποφάσεις του προέδρου και των αρμοδίων οργάνων του κόμματος».

O κ. Τραγάκης είπε το λάθος πράγμα τη λάθος στιγμή. Είναι δυνατόν την ώρα που ο πρόεδρος της ΝΔ επιμένει ότι θα κάνει ανανέωση με αξιοκρατία και ήθος εκείνος να αποκαλύπτει συμφωνία κάτω από το τραπέζι με τον κ. Μητσοτάκη; Εμπειρος πολιτικός είναι -εκλέγεται από το 1974 και έχει διατελέσει αντιπρόεδρος της Βουλής- θα έπρεπε να ξέρει τι γίνεται όταν λες αυτά που δεν πρέπει να ειπωθούν.

Έδωσε, ωστόσο, τη μοναδική ευκαιρία στον πρόεδρο της ΝΔ να πάρει μια απόφαση με μεγάλο αντίκτυπο στο εσωτερικό του κόμματος. Ηταν αναμφίβολα μια κίνηση πυγμής, αλλά δεν ήταν μόνο αυτό.

Η ανακοίνωση δεν λέει τίποτα παραπάνω από αυτά που έλεγε ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης στις πρόσφατες συνεδριάσεις της Πολιτικής Επιτροπής, παρ’ ότι κάποιες στιγμές μιλούσε σε κενές καρέκλες, αφού βουλευτές και κομματικά στελέχη προτιμούσαν την καφετέρια του ισογείου ή άλλες δραστηριότητες.

Την Τρίτη έστειλε το ίδιο μήνυμα με πιο δραματικό τρόπο ώστε να μην μπορεί κανένας να πει ότι δεν έπιασε το υπονοούμενο. «Η ΝΔ έχει διαδικασίες. Οι πάντες κρίνονται και αξιολογούνται. Κανένας δεν έχει το δικαίωμα να ανακηρύσσεται αυτοβούλως βουλευτής ούτε να προκαταλαμβάνει τις αποφάσεις του προέδρου του κόμματος».

Αυτά έπρεπε να διαβάσουν τα στελέχη της ΝΔ πίσω από τις γραμμές της ανακοίνωσης και το επιτελείο της Πειραιώς θεωρεί βέβαιο ότι το μήνυμα παρελήφθη από όλους. Καλού κακού όμως φροντίζουν να διαδώσουν «την τεράστια ενόχληση» του κ. Μητσοτάκη.

Το θέμα Τραγάκη είναι παρωνυχίδα. Στη Β’ Αθήνας κυκλοφορούν διάφορα κεντρικά στελέχη ως υποψήφιοι βουλευτές προκαλώντας τη δυσαρέσκεια των σημερινών βουλευτών. Στον κομματικό μηχανισμό υπάρχει ενόχληση για το μητρώο στελεχών. Η Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ μοιάζει με ξεκούρδιστη ορχήστρα και στους Τομεάρχες τα έψαλε την περασμένη εβδομάδα ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης.

Η ΝΔ χρειάζεται καλύτερο συντονισμό και μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα. Ο κ. Μητσοτάκης φαίνεται αποφασισμένος να επιβάλλει και τα δύο και αυτό είναι το πραγματικό μήνυμα της ανακοίνωσης για τις ατυχείς δηλώσεις του κ. Τραγάκη.

Δήμητρα Κρουστάλλη

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024