Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Τσίπρας: Ό,τι είναι η Μπαρτσελόνα στο ποδόσφαιρο η Apivita για τα προϊόντα της

Τσίπρας: Ό,τι είναι η Μπαρτσελόνα στο ποδόσφαιρο η Apivita για τα προϊόντα της

Τις προϋποθέσεις δημιουργίας ενός παραγωγικού μοντέλου συμβατού με τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της πατρίδας μας, αναζητά η κυβέρνηση σύμφωνα με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. Επισκεπτόμενος τις εγκαταστάσεις της εταιρείας φυσικών καλλυντικών Apivita, στο Μαρκόπουλο, είπε χαρακτηριστικά «ό,τι είναι η Μπαρτσελόνα στο ποδόσφαιρο, είναι η Apivita για τα προϊόντα της».

Τις προϋποθέσεις δημιουργίας ενός παραγωγικού μοντέλου συμβατού με τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της πατρίδας μας, αναζητά η κυβέρνηση σύμφωνα με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. Επισκεπτόμενος τις εγκαταστάσεις της εταιρείας φυσικών καλλυντικών Apivita, στο Μαρκόπουλο, είπε χαρακτηριστικά «ό,τι είναι η Μπαρτσελόνα στο ποδόσφαιρο, είναι η Apivita για τα προϊόντα της».

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στο στρατηγικό σχέδιο ολοκληρωμένης ανάπτυξης αρωματικών και φαρμακευτικών φυτών του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και είπε ότι η εταιρεία κατάφερε να μεγαλουργήσει στην ελληνική και διεθνή αγορά με μια διαφορετική φιλοσοφία, όχι μόνο στον τρόπο οργάνωσης παραγωγής αλλά στην ουσία της παραγωγής.

Ο πρόεδρος του ΔΣ της εταιρείας Apivita, Νίκος Κουτσιανάς, υποδέχθηκε τον κ. Τσίπρα με τη φράση «να τι μπορεί να κάνει η μικρή Ελλάδα», ενώ ο πρωθυπουργός παρομοίασε την εταιρεία με το μέγεθος της Μπαρτσελόνα λέγοντας «ό,τι είναι η Μπαρτσελόνα στο ποδόσφαιρο, είναι η Apivita για τα προϊόντα της» όταν έγινε δεκτός από ισπανό πρόεδρο της Γενικής Συνέλευσης των μετόχων του Ομίλου PUIG, Manuel Puig, στον οποίο ανήκει πλέον η ελληνική εταιρεία.

«Επιδίωξή μας είναι να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις για ένα παραγωγικό μοντέλο συμβατό με τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της πατρίδας μας, που θα πολλαπλασιάζει την προστιθέμενη αξία, θα επικεντρώνει στη βελτίωση της ποιότητας του προϊόντος, μέσα από την έρευνα και την καινοτομία», είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

Και πρόσθεσε ότι, «αυτό το παραγωγικό μοντέλο επιπλέον θα έχει συστατικό του στοιχείο τον απόλυτο σεβασμό των δικαιωμάτων των εργαζομένων, οι οποίοι είναι ο σημαντικότερος κρίκος στην αλυσίδα παραγωγής».

Επιπλέον κατά τον χαιρετισμό του, o πρωθυπουργός ανεφερε ότι η κυβέρνηση επεξεργάζεται σειρά πρωτοβουλιών που εξυπηρετούν την αναγκαιότητα στοχευμένης διαφοροποίησης της παραγωγής υπέρ προϊόντων που το μικροκλίμα της χώρας μας όχι μόνο επιτρέπει, αλλά και επιβάλει.

Υπενθύμισε μάλιστα ότι πρόσφατα από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης παρουσιάστηκε στρατηγικό σχέδιο ολοκληρωμένης ανάπτυξης αρωματικών και φαρμακευτικών φυτών.

«Το σημαντικότερο συγκριτικό πλεονέκτημα της χώρας μας είναι η ελληνική φύση, που παρείχε τη δυνατότητα στους παππούδες μας, σε εμάς, αλλά και στο μέλλον στα παιδιά μας, να γεύονται αυτά τα ασύγκριτα σε ποιοτικό επίπεδο προϊόντα, αλλά και να τα αξιοποιήσουμε και να δημιουργήσουμε ένα νέο παραγωγικό πλαίσιο που θα δώσει δυναμική στην ελληνική οικονομία», σημείωσε ο Αλέξης Τσίπρας.

Και συμπλήρωσε πως «πρέπει να συνειδητοποιήσουμε πως το πέρασμα σε μια άλλη εποχή για τη χώρα, την οικονομία, την επιχειρηματικότητα, την παραγωγή, δεν θα έρθει χωρίς να αξιοποιήσουμε τον νου, τις γνώσεις, τις εμπειρίες και κυρίως τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της πατρίδας μας, της ελληνικής γης».

Ο πρωθυπουργός, αναφερόμενος στην Apivita, είπε ότι αποτελεί μια επιχειρηματική προσπάθεια από τις αρκετές, «δεν είναι η μόνη στην Ελλάδα, που κατάφερε να μεγαλουργήσει στην ελληνική και διεθνή αγορά με μια διαφορετική φιλοσοφία, όχι μόνο στον τρόπο οργάνωσης παραγωγής αλλά στην ουσία της παραγωγής, γιατί βασικό αξιακό θεμέλιο του παραγωγικού προτύπου της είναι ότι η κερδοφορία δεν μπορεί να είναι ο αυτοσκοπός στην εξυπηρέτηση του οποίου θα θυσιάσουμε τα πάντα».

Κατά την ενημέρωση του από στελέχη της εταιρείας ο κ. Τσίπρας έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον σε όσα άκουσε από την υπεύθυνη βοτάνων της εταιρείας Ειρήνη Βαλλιανάτου, η οποία υπογράμμισε πως η ελληνική βιοποικιλότητα βρισκεται σε εξέχουσα θέση σε σχέση με την ευρωπαϊκή. Όπως είπε από τα 20.000 είδη περισσότερα από 6.000 καλλιεργούνται στην Ελλάδα, με τα περισσότερα από αυτά να ανήκουν σε οικογένειες με φαρμακευτικές ιδιότητες.

Ο πρωθυπουργός, επίσης, ακουσε με ενδιαφέρον πως το εργοστάσιο της εταιρείας διαθέτει αξιοσημείωτη συλλογή από σπάνια και απειλούμενα φυτά της ελληνικής χλωρίδας. Παράλληλα, όπως τόνισε η κ. Βαλλιανάτου, η εταιρεία διαθέτει και «τράπεζα» όπου διατηρούνται τα γενετικά υλικά των σπόρων με στόχο τη διατήρηση της προστασίας της φύσης.

Ο πρωθυπουργός ξεναγείται αυτή την ώρα στους τομείς των εγκαταστάσεων.

Να σημειωθεί ότι η επίσκεψη στις εγκαταστάσεις της Apivita εντάσσεται στο πλαίσιο των επισκέψεών του πρωθυπουργού σε χώρους εργασίας που προάγουν, μεταξύ άλλων, την εξωστρέφεια και την υγιή επιχειρηματικότητα.

Φωτάκης: Σημάδι στήριξης της πραγματικής οικονομίας η επίσκεψη Τσίπρα στην Apivita

Εταιρεία «πρότυπο» για τα ελληνικά δεδομένα την χαρακτήρισε και ο αναπληρωτής υπουργός Έρευνας και Καινοτομίας, Κώστας Φωτάκης, αναφέροντας μεταξύ άλλων ότι διαθέτει ένα υποδειγματικό, πρωτοποριακό τμήμα έρευνας και ανάπτυξης και αξιοποιεί τη βιοποικιλότητα και τα συγκριτικά της πλεονεκτήματα.

«Η Apivita διαθέτει ένα υποδειγματικό τμήμα έρευνας και ανάπτυξης, που είναι πολύ σημαντικό για τη διαμόρφωση της οικονομίας της γνώσης, δηλαδή το να μπορεί να υποδεχθεί μια γνώση, αλλά και να μπορεί να αναπτύξει γνώση», τόνισε ο κ. Φωτάκης και συμπλήρωσε ότι «το δεύτερο πολύ σημαντικό είναι ότι ουσιαστικά αξιοποιεί την ελληνική βιοποικιλότητα, η οποία έχει διάφορα χαρακτηριστικά με τα συγκριτικά της πλεονεκτήματα, τα οποία και αναδεικνύει».

Το τρίτο, όπως είπε ο υπουργός, έχει να κάνει με τις εργασιακές σχέσεις «που ακόμη σε περίοδο κρίσης, όπου έχει συμπιεστεί και υποτιμηθεί η εργασία, η Apivita πραγματικά ακολούθησε μια πολιτική στήριξης των εργαζομένων».

Το τελευταίο σημείο που κάνει την Apivita να ξεχωρίζει στην ελληνική και διεθνή οικονομία, όπως είπε ο κ. Φωτάκης, είναι η προσπάθεια που γίνεται και μάλιστα με επιτυχία, της διασύνδεσης της αρχαίας με τη σύγχρονη Ελλάδα του πολιτισμού. «Ο κήπος του Ιπποκράτη που έχει φτιάξει, η διασύνδεση, οι συμβολισμοί, τα σημειολογικά αυτά στοιχεία που συνδέουν την αρχαία με τη σύγχρονη Ελλάδα», είπε ο υπουργός.

Ακόμα ο κ. Φωτάκης χαρακτήρισε τη σημερινή επίσκεψη του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στις εγκαταστάσεις της Apivita «σημάδι στήριξης της πραγματικής οικονομίας, αλλά και της έρευνας και τεχνολογίας που αναπτύσσεται στην επιχείρηση. Είναι η οικονομία πάνω στην οποία θα βασιστούμε την επόμενη μέρα και στην οποία βασιζόμαστε ήδη, γιατί έχει ξεκινήσει η επόμενη μέρα. Είναι η οικονομία που χαρακτηρίζουμε ως οικονομία της γνώσης, που προσθέτεις αξία σ’ αυτά που κάνεις και μπορεί να φύγεις μπροστά».

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Σάλος με τον Ρούντιγκερ: Αντιδράσεις για ποστάρισμά του που παραπέμπει σε… ISIS

Ο Αντόνιο Ρούντιγκερ έχει ξεσηκώσει αντιδράσεις με ένα ποστάρισμά του με αφορμή το Ραμαζάνι.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024