Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ολυμπιακός - Χάρβαρντ, μια ακαδημαϊκή συμμαχία

Ολυμπιακός – Χάρβαρντ, μια ακαδημαϊκή συμμαχία

Δύο κορυφαίοι οργανισμοί στους τομείς τους, το Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ και ο Ολυμπιακός, ενώνουν τις δυνάμεις τους για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στο πλαίσιο του Παγκόσμιου Συνεδρίου με θέμα «Ενδυναμώνοντας, Περνώντας και Υπερβαίνοντας τα Σύνορα: Το Ποδόσφαιρο στον Κόσμο της Παγκοσμιοποίησης».

Δύο κορυφαίοι οργανισμοί στους τομείς τους, το Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ και ο Ολυμπιακός, ενώνουν τις δυνάμεις τους για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στο πλαίσιο του Παγκόσμιου Συνεδρίου με θέμα «Ενδυναμώνοντας, Περνώντας και Υπερβαίνοντας τα Σύνορα: Το Ποδόσφαιρο στον Κόσμο της Παγκοσμιοποίησης».

Πέρυσι ο Ολυμπιακός είχε περάσει τον Ατλαντικό συμμετέχοντας ως χορηγός στο Συνέδριο με τίτλο «Το ποδόσφαιρο ως παγκόσμιο φαινόμενο».

Φέτος είναι η σειρά του παγκοσμίου φήμης εκπαιδευτικού οργανισμού των ΗΠΑ να κάνει το ταξίδι προς ανατολάς, επιλέγοντας την Αθήνα ως προορισμό και τον Ολυμπιακό ως συνδιοργανωτή του Συνεδρίου, κατόπιν πρωτοβουλίας του προέδρου του συλλόγου, Βαγγέλη Μαρινάκη.

Ενδεικτικό του μεγάλου ενδιαφέροντος που παρουσιάζει το Συνέδριο είναι το γεγονός ότι το Πανεπιστήμιο της Μασαχουσέτης δέχτηκε 180 αιτήσεις από καθηγητές απ’ όλο τον κόσμο για να συμμετάσχουν στις εργασίες του.

Το Χάρβαρντ επέλεξε τους 30 καταλληλότερους, οι οποίοι προέρχονται μεταξύ άλλων από την Αμερική, την Ασία, τη Βραζιλία, την Κίνα, την Τουρκία και το Ηνωμένο Βασίλειο.

Παγκόσμιο παιχνίδι

Το Συνέδριο επικεντρώνεται στη δύναμη του ποδοσφαίρου ως το πλέον παγκόσμιο παιχνίδι, αλλά και τη δυνατότητά του να ξεπεράσει τα σύνορα και να φέρει τους ανθρώπους μαζί ανεξαρτήτως φυλής, φύλου, θρησκείας, πολιτισμού ή εθνικότητας. Ταυτόχρονα προτρέπει την καθιέρωση της «Διεθνούς Ημέρας του Δικαιώματος στο Παιχνίδι», προκειμένου να εδραιώσει τη δυνατότητα συμμετοχής όλων των ανθρώπων στον αθλητισμό, ως παγκόσμιο και θεμελιώδες δικαίωμα.

H τελετή έναρξης του Συνεδρίου θα πραγματοποιηθεί σήμερα, Δευτέρα, στο Μουσείο της Ακρόπολης.

Ο πρώην γερουσιαστής της Πολιτείας του Μέιν Τζορτζ Μίτσελ, θα απευθύνει λόγο στο Συνέδριο για το ζήτημα των προσφύγων και τον τρόπο με τον οποίο το ποδόσφαιρο μπορεί να βοηθήσει.

Οι εργασίες του Συνεδρίου θα φιλοξενηθούν την Τρίτη και την Τετάρτη στη φυσική έδρα του Ολυμπιακού.

Ο πρόεδρος του Ολυμπιακού Βαγγέλης Μαρινάκης σχολίασε χαρακτηριστικά: «Οι κορυφαίοι ποδοσφαιρικοί σύλλογοι του κόσμου κατατάσσονται πλέον ανάμεσα στους πιο ισχυρούς και επιδραστικούς θεσμούς της κοινωνίας. Είναι ζωτικής σημασίας να αποδεχτούν την ευθύνη που φέρουν έναντι των κοινοτήτων τους, αλλά και της παγκόσμιας κοινότητας, μέσω της προώθησης συγκεκριμένων δράσεων και καινοτομιών που έχουν τη δύναμη να αλλάξουν τη ζωή του κάθε ανθρώπου. Σε τοπικό επίπεδο, ο Ολυμπιακός εδώ και καιρό, είναι δραστήριος στην ανάπτυξη και υλοποίηση προγραμμάτων υλικής βοήθειας σε εκτοπισμένους πληθυσμούς. Ηρθε η ώρα το άθλημα του ποδοσφαίρου σε ολόκληρη την Ευρώπη και πέραν αυτής να αξιοποιήσει την ισχύ του προκειμένου να βοηθήσει τους λιγότερο προνομιούχους και τους πιο ευάλωτους ανάμεσά μας».

Sports in

Ρόι Κιν: «Έπινα πάρα πολύ όταν ήμουν στη Γιουνάιτεντ – Ήταν ντροπή»

Ο Ρόι Κιν μίλησε για τη περίοδο που βρισκόταν στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και τις κακές συνήθειες που είχε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024