Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Mercedes EQ A Concept: Ηλεκτροκίνησης συνέχεια σε compact διαστάσεις

Mercedes EQ A Concept: Ηλεκτροκίνησης συνέχεια σε compact διαστάσεις

Ένα πρωτότυπο compact ηλεκτροκίνητο hatchback της «οικογένειας» EQ θα παρουσιάσει μεταξύ άλλων η Mercedes στη διεθνή έκθεση της Φρανκφούρτης.

H γερμανική φίρμα συμπληρώνει σταδιακά το ρόστερ της στη διεθνή έκθεση της Φρανκφούρτης όπου θα παρουσιάσει πληθώρα νέων και πρωτότυπων μοντέλων, μεταξύ των οποίων και ένα νέο ηλεκτροκίνητο πρωτότυπο με τα διακριτικά EQ A Concept και την μορφή ενός μικρού ηλεκτροκίνητου hatchback το οποίο θα αναλάβει να δώσει το στίγμα μιας αντίστοιχης έκδοσης η οποία θα προστεθεί στο οπλοστάσιο της Mercedes μέσα στα επόμενα χρόνια.

Μαζί του θα βρεθεί και μια νέα και πιο κοντά στην παραγωγή εκδοχή του ήδη γνωστού SUV EQ Concept το οποίο από την διεθνή έκθεση του Παρισιού πέρυσι το φθινόπωρο, ανέλαβε να κάνει την αρχή για την νέα ηλεκτροκίνητη φίρμα της Mercedes.

Σε ό,τι αφορά το νέο concept πέρα από τις συστάσεις για το ότι θα πρόκειται για ένα μικρό ηλεκτροκίνητο μοντέλο και την πρώτη teaser εικόνα του η οποία δεν «αποκαλύπτει» πολλά στοιχεία πέρα από την γνώριμη όψη των EQ, σύμφωνα με πληροφορίες το concept car θα έχει ως αφετηρία μια νέα εκδοχή της μεταβλητής αρχιτεκτονικής των Γερμανών η οποία μπορεί να υποστηρίξει την χρήση δύο ηλεκτρικών μοτέρ, ένα σε κάθε άξονα, εξασφαλίζοντας έτσι –και- τετρακίνηση.

Βέβαια με δεδομένη την compact υπόστασή του EQ A Concept και σε μια προσπάθεια περιορισμού του κόστους, η έκδοση παραγωγής αναμένεται να αξιοποιεί ένα ηλεκτροκινητήρα σε συνδυασμό με μπαταρίες ιόντων λιθίου που θα εξασφαλίζουν αυτονομία έως και 500 χλμ.

auto.in.gr

Sports in

Από τον Ολυμπιακό στη Χιροσίμα

Τα γιεν της JT Thunders έπεισαν τον Ντανιέλ Καστελάνι να πάρει το αεροπλάνο για την Ιαπωνία

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024