Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Συνεδριάζει τη Δευτέρα το ΣΑ των Ηνωμένων Εθνών για την Β.Κορέα

Συνεδριάζει τη Δευτέρα το ΣΑ των Ηνωμένων Εθνών για την Β.Κορέα

Το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών θα συνεδριάσει με θέμα την πυρηνική δοκιμή της Βόρειας Κορέας την Δευτέρα. Η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί έπειτα από αίτημα των ΗΠΑ, της Ιαπωνίας, της Βρετανίας, της Γαλλίας και της Νότιας Κορέας. Ο γγ του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες καταδίκασε την πυρηνική δοκιμή χαρακτηρίζοντάς τη «βαθιά αποσταθεροποιητική για την περιφερειακή ασφάλεια» και κάλεσε την ηγεσία της χώρας να σταματήσει τέτοιες ενέργειες.

Το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών θα συνεδριάσει με θέμα την πυρηνική δοκιμή της Βόρειας Κορέας την Δευτέρα, στις 10 π.μ. (17:00 ώρα Ελλάδας), αναφέρεται σε δήλωση της αποστολής των ΗΠΑ στον ΟΗΕ.

Η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί έπειτα από αίτημα των ΗΠΑ, της Ιαπωνίας, της Βρετανίας, της Γαλλίας και της Νότιας Κορέας.

Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες καταδίκασε την πυρηνική δοκιμή της Βόρειας Κορέας χαρακτηρίζοντάς τη «βαθιά αποσταθεροποιητική για την περιφερειακή ασφάλεια» και κάλεσε την ηγεσία της χώρας να σταματήσει τέτοιες ενέργειες, αναφέρεται σε δήλωση που εξέδωσε ο εκπρόσωπός του.

«Αυτή η ενέργεια είναι άλλη μια σοβαρή παραβίαση των διεθνών υποχρεώσεων της Βόρειας Κορέας και υπονομεύει τις διεθνείς προσπάθειες για τη μη διάδοση των πυρηνικών και τον αφοπλισμό. Η ενέργεια αυτή είναι επίσης βαθιά αποσταθεροποιητική για την περιφερειακή ασφάλεια», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΟΗΕ Στεφάν Ντιζαρίκ.

ΑΠΕ/Reuters/Γαλλικό

Sports in

Έτοιμος για θρυλικό μπρέικ ο Ολυμπιακός στη Βαρκελώνη

Με στόχο να σπάσει την έδρα της Μπαρτσελόνα με το… καλημέρα ο Ολυμπιακός στο πρώτο παιχνίδι της σειράς με τους Καταλανούς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024