Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Στ.Πιτσιόρλας: Το 2017 θα αποδειχθεί έτος-τομή για τις επενδύσεις

Στ.Πιτσιόρλας: Το 2017 θα αποδειχθεί έτος-τομή για τις επενδύσεις

Oι άμεσες ξένες επενδύσεις παρουσιάζουν εντυπωσιακή αυξητική τάση επισημαίνει ο υφυπουργός Οικονομίας Στ.Πιτσιόρλας προσθέτοντας πως τα στοιχεία απαντούν με αποστομωτικό τρόπο στις θεωρίες ότι η κυβέρνηση είναι ακατάλληλη και δεν μπορεί να προσελκύσει επενδύσεις. «Tο 2017 θα αποδειχθεί έτος-τομή για τις επενδύσεις» τονίζει, ενώ διαβεβαιώνει για την κυβερνητική βούληση να ολοκληρωθεί γρήγορα η γ' αξιολόγηση.

Oι άμεσες ξένες επενδύσεις παρουσιάζουν εντυπωσιακή αυξητική τάση επισημαίνει ο υφυπουργός Οικονομίας Στ.Πιτσιόρλας προσθέτοντας πως τα στοιχεία απαντούν με αποστομωτικό τρόπο στις θεωρίες ότι η κυβέρνηση είναι ακατάλληλη και δεν μπορεί να προσελκύσει επενδύσεις. «Tο 2017 θα αποδειχθεί έτος-τομή για τις επενδύσεις» τονίζει, ενώ διαβεβαιώνει για την κυβερνητική βούληση να ολοκληρωθεί γρήγορα η γ’ αξιολόγηση.

Σε συνέντευξή του στην Realnews ο υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Στέργιος Πιτσιόρλας τονίζει ότι η ελληνική κυβέρνηση έχει τη βούληση και όλα τα επιχειρήματα να επιδιώξει τη γρήγορη ολοκλήρωση της γ’ αξιολόγησης.

«Επειδή όμως», συνεχίζει, «δεν πρέπει να αποκλείσουμε το να βρεθούμε ξανά αντιμέτωποι με πιέσεις και υπερβολικές απαιτήσεις, πρέπει να κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν ώστε να αφαιρέσουμε έγκαιρα όλα τα πιθανά προσχήματα».

Από αυτή την άποψη, η επισήμανση του υπουργού Οικονομικών να μην παγιδευτούμε σε μάχες οπισθοφυλακών είναι ορθή», προσθέτει.

Αναφέρει ότι η επίσκεψη Μακρόν είναι πολύ σημαντικό γεγονός, καθώς «θα εκπεμφθούν πολιτικά μηνύματα που έχουν να κάνουν με το μέλλον της Ευρώπης, την εμβάθυνση της ενοποίησης, την πραγματική σύγκλιση των οικονομιών και την υπεράσπιση των κοινωνικών και δημοκρατικών κατακτήσεων.

Ο κ. Πιτσιόρλας σημειώνει ότι «η συνεργασία μας με την Κίνα οικοδομείται βήμα-βήμα με πολύ θετικά αποτελέσματα» και πως «η ΔΕΘ θα αποτελέσει ένα σημαντικό σταθμό με τη συμμετοχή μεγάλου αριθμού κινεζικών εταιρειών».

Τονίζει ότι «το 2017 θα αποδειχθεί έτος-τομή για τις επενδύσεις», ότι «οι άμεσες ξένες επενδύσεις παρουσιάζουν μια εντυπωσιακή αυξητική τάση» και πως τα στοιχεία απαντούν με αποστομωτικό τρόπο στις θεωρίες ότι η σημερινή κυβέρνηση είναι ακατάλληλη και δεν μπορεί να προσελκύσει επενδύσεις.

Αναφέρει για τη ΝΔ ότι «εστιάζει στην αρνητική κριτική προς τον ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς δικό της αφήγημα» και πως «όταν, λοιπόν, η πραγματικότητα ακυρώνει καθημερινά την αρνητική κριτική, αυτό που μένει είναι το κενό του αφηγήματος».

Σχετικά με τις διεργασίες στην κεντροαριστερά, υποστηρίζει ότι «η ανάγκη αντιπολίτευσης εκ των πραγμάτων θα φέρει πιο κοντά τον υπό διαμόρφωση φορέα στη ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη» και πως «το ερώτημα είναι αν θα επιτρέψει η νέα ηγεσία να κυριαρχήσουν σκοπιμότητες της αντιπολιτευτικής τακτικής ή αν θα προτάξει την ανάγκη διαμόρφωσης στρατηγικών απαντήσεων στα μεγάλα προβλήματα της εποχής».

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Νέα ήττα για Μπακς - Συνεχίζει ασταμάτητος και… μόνος ο Αντετοκούνμπο (107-100)

Οι Μπακς ηττήθηκαν από τους Πέλικανς (107-100) και πλέον πιέζονται έντονα από Νικς και Καβαλίερς για τη δεύτερη θέση στην Ανατολή.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024