Από σήμερα οι αλλαγές στα capital controls
Σε ισχύ τίθενται από σήμερα, Παρασκευή, διατάξεις για τις αναλήψεις μετρητών στο πλαίσιο των capital controls, που είχαν ανακοινωθεί σε πράξη νομοθετικού περιεχομένου από τις αρχές Αυγούστου.
Σε ισχύ τίθενται από σήμερα, Παρασκευή, διατάξεις για τις αναλήψεις μετρητών στο πλαίσιο των capital controls, που είχαν ανακοινωθεί σε πράξη νομοθετικού περιεχομένου από τις αρχές Αυγούστου.
Ειδικότερα, όπως αναφέρεται, μεταξύ άλλων, στην τελευταία ανακοίνωση της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών, από σήμερα μεταξύ άλλων ο δικαιούχος μπορεί να κάνει ανάληψη έως του ποσού των χιλίων οκτακοσίων (1.800) ευρώ κατ΄ ανώτατο όριο, με μια ή περισσότερες αναλήψεις τον μήνα.
Επίσης για ποσά που πιστώνονται σε τραπεζικό λογαριασμό από το εξωτερικό μπορούν να μεταφερθούν εκ νέου στο εξωτερικό στο σύνολό τους.
Ωστόσο, δεν επιτρέπεται η ανάληψη με μετρητά του συνόλου του μεταφερόμενου από το εξωτερικό χρηματικού ποσού. Η ανάληψη μπορεί να γίνεται έως του ποσοστού 50% συνολικά για χρηματικά ποσά τα οποία μεταφέρονται από την αλλοδαπή από την 1/9/2017 και μετά με μεταφορά πίστωσης, με διαδικασία που έχει οριστεί από την Επιτροπή Έγκρισης Τραπεζικών Συναλλαγών.
Για χρηματικά ποσά τα οποία έχουν μεταφερθεί από την αλλοδαπή από τις 23/7/2016 έως και την 31/8/2017 με μεταφορά πίστωσης, η ανάληψη σε μετρητά μπορεί να γίνεται έως του ποσοστού 30%. Για χρηματικά ποσά τα οποία έχουν μεταφερθεί από την αλλοδαπή από τις 18/7/2015 έως και την 22/7/2016 με μεταφορά πίστωσης, η ανάληψη σε μετρητά μπορεί να γίνεται έως του ποσοστού 10%.
Ειδικά οι ναυτιλιακές εταιρείες που αναφέρονται στους Ν. 27/1975, 959/1979 και στο Ν.δ. 2687/1953, μπορούν να πραγματοποιούν και αναλήψεις μετρητών έως του ποσού των πενήντα χιλιάδων (50.000) ευρώ ημερησίως.
ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Οι αριθμοί που έγραψαν Ιστορία: Τα επιτεύγματα του Μαρόκου και τα αρνητικά ρεκόρ της Ολλανδίας (vids, pics)
- Η φτωχοποίηση των εργαζομένων χρειάζεται περισσότερα από «συμφωνίες κυρίων» για συγκράτηση τιμών
- Η χαμένη ταινία του Σαντάμ Χουσεΐν: Το κινηματογραφικό όνειρο που «βυθίστηκε» στον πόλεμο
- Κύπρος: Αστυνομικός πυροβόλησε τη σύζυγό του και αυτοκτόνησε – Σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση η γυναίκα
- Διάσωση 70 μεταναστών νότια της Γαύδου
- Πανελλαδικές 2026: Λήγει σήμερα η προθεσμία για τον κωδικό υποβολής Μηχανογραφικού
- Βάρκιζα: Λαγοκέφαλος δάγκωσε τον τραγουδιστή Δημήτρη Κανέλλο – «Δεν χρειάζεται πανικός»
- Δασμοί: Ακριβότερες από την Τετάρτη οι αγορές από Shein-Temu και άλλες πλατφόρμες εκτός ΕΕ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 30.06.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/06/kylo-l6DvkaulgwQ-unsplash-315x220.jpg)






















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442