Απομακρύνονται 70.000 άτομα για να εξουδετερωθεί βόμβα του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου
Eως και 70.000 άτομα στη Φραγκφούρτη θα χρειαστεί να απομακρυνθούν από τις κατοικίες τους την Κυριακή, εξαιτίας μιας επιχείρησης για την εξουδετέρωση μιας βόμβας του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, ανακοίνωσαν την Τετάρτη η αστυνομία και η πυροσβεστική.
Eως και 70.000 άτομα στη Φραγκφούρτη θα χρειαστεί να απομακρυνθούν από τις κατοικίες τους την Κυριακή, εξαιτίας μιας επιχείρησης για την εξουδετέρωση μιας βόμβας του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, ανακοίνωσαν την Τετάρτη η αστυνομία και η πυροσβεστική.
Αν αυτός ο αριθμός επιβεβαιωθεί, θα πρόκειται για την μεγαλύτερη εκκένωση αυτού του τύπου που έχει γίνει στην Γερμανία έπειτα από τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.
Η βόμβα, τύπου HC4000, που είχε ριφθεί από την βρετανική Βασιλική Αεροπορία, ανακαλύφθηκε κατά την διάρκεια έργων οδοποιίας στην συνοικία Βέστεντ, που βρίσκεται περίπου 2,5 χιλιόμετρα από το εμπορικό κέντρο της πόλης, ανέφερε η κοινή ανακοίνωση των αστυνομικών και πυροσβεστικών αρχών της πόλης.
Σύμφωνα με την εφημερίδα Bild, η βόμβα ζυγίζει 1,8 τόνους και περιέχει 1,4 τόνους εκρηκτικής ύλης.
«Εξαιτίας του μεγέθους της βόμβας, θα πρέπει να ληφθούν εκτεταμένα μέτρα εκκένωσης», υπογράμμισε η ανακοίνωση.
Έως και 70.000 άνθρωποι ενδέχεται να φύγουν από τα σπίτια τους την Κυριακή, δήλωσε ένας εκπρόσωπος της αστυνομίας της Φρανκφούρτης στο Γαλλικό Πρακτορείο.
Μέχρι σήμερα, η μεγαλύτερη εκκένωση αυτού του τύπου έγινε στις 25 Δεκεμβρίου 2016, όταν 54.000 άνθρωποι απομακρύνθηκαν προσωρινά από τις κατοικίες του στην πόλη Άουγκσμπουργκ.
Τον Μάιο, 50.000 άνθρωποι επίσης εγκατέλειψαν προσωρινά τα σπίτια τους στο Ανόβερο εξαιτίας της εξουδετέρωσης τριών βρετανικών βομβών.
in.gr,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Γιασέρ Αμπού Σαμπάμπ: Νεκρός ο ηγέτης ένοπλης συμμορίας που υποστήριζε το Ισραήλ στη Γάζα
- Εξωσωματική γονιμοποίηση: Λουίζ και Άλαστερ, τα πρώτα από τα 13 εκατ. παιδιά του σωλήνα στον κόσμο
- Επιτέλους, σοβαρευτείτε ή στην τελική «βουλώστε το»!
- Μένης Κουμανταρέας: Μάχη ανάμεσα στο Καλό και το Κακό
- Μαθητής συνελήφθη με μεγάλη χασίς στην Κρήτη
- Fox News: «Ο Ντόντσιτς ζήτησε από τους Λέικερς τον Αντετοκούνμπο»
- Σκύλος στο αεροπλάνο – Προετοιμάστε τον για να έχετε ένα ομαλό ταξίδι
- Κακοκαιρία Byron: «Πνίγηκε» στη λάσπη η Μονή Επανωσήφη – Δυνατοί άνεμοι σάρωσαν καταστήματα στον Άγιο Νικόλαο
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 05.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/pexels-kammeran-gonzalez-keola-3137381-9559884-315x220.jpg)




























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442