Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Κομισιόν: Ενέκρινε αύξηση των προς απόσυρση και δωρεάν διανομή ροδάκινων

Κομισιόν: Ενέκρινε αύξηση των προς απόσυρση και δωρεάν διανομή ροδάκινων

Την αύξηση κατά 35.000 τόνους των προς απόσυρση και δωρεάν διανομή ροδάκινων και νεκταρινιών, που προβλέπονται στον κανονισμό για: Ελλάδα, Ισπανία και Ιταλία, ενέκρινε η Κομισιόν. Για την Ελλάδα η αύξηση των ποσοτήτων αντιστοιχεί σε 10.500 τόνους και παρά το ότι το υπουργείο ζητούσε μεγαλύτερη, θεωρεί την απόφαση θετική. Η αύξηση αυτή, τονίζει το ΥΠΑΑΤ, αποτελεί ουσιαστική στήριξη στους παραγωγούς οι οποίοι αντιμετωπίζουν πολύ χαμηλές αγοραίες τιμές, κάτω του κόστους παραγωγής.

Την αύξηση κατά 35.000 τόνους των προς απόσυρση και δωρεάν διανομή ροδάκινων και νεκταρινιών, που προβλέπονται στον κανονισμό (ΕΕ) 2017/1165 για την Ελλάδα, την Ισπανία και την Ιταλία, ενέκρινε η Κομισιόν.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, με βάση την απόφαση της Επιτροπής οι ποσότητες που θα μπορούν να αποσύρουν οι εν λόγω χώρες διαμορφώνονται ως εξής: Ισπανία 29.325 τόνους από 9.775 τόνους, Ιταλία 7.140 τόνους από 2.380 τόνους και Ελλάδα 16.065 τόνους από 5.355 τόνους.

Παρότι το αίτημα της ελληνικής πλευράς προς την Επιτροπή αφορούσε ακόμα μεγαλύτερες ποσότητες, το υπουργείο θεωρεί θετική τη συγκεκριμένη απόφαση, καθώς και τη σχετική κατανομή των ποσοτήτων βάσει παραγωγικής δυναμικότητας.

Παράλληλα, εκτιμά ότι η αύξηση των προς απόσυρση και δωρεάν διανομή ποσοτήτων αποτελεί ουσιαστική στήριξη στους παραγωγούς, οι οποίοι αντιμετωπίζουν πολύ χαμηλές αγοραίες τιμές, κάτω του κόστους παραγωγής, αφενός λόγω υπερπαραγωγής, αφετέρου επειδή έκλεισαν σημαντικές εξαγωγικές αγορές.

Ο Κανονισμός θα δημοσιευθεί την 9η Σεπτεμβρίου στην Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και η εφαρμογή του θα είναι αναδρομική από την 3η Αυγούστου.

Το υπουργείο βρίσκεται σε συνεννόηση με τους παραγωγικούς φορείς και τις Οργανώσεις των Παραγωγών και θα εκδώσει άμεσα σχετική Υπουργική Απόφαση όπου θα προβλέπεται και η εσωτερική κατανομή ανά Οργάνωση Παραγωγών.

Τέλος, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Βαγγέλης Αποστόλου, έχει προγραμματίσει ειδική σύσκεψη στη Μακεδονία εν όψει της ΔΕΘ, κατά την οποία θα παρουσιαστούν οι αποφάσεις του Υπουργείου σχετικά και με άλλα μέτρα στήριξης των ροδακινοπαραγωγών από ζημιές η απώλεια εισοδήματος.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024