Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
Τσίπρας, κόμματα και φορείς καταδικάζουν την επίθεση στον δήμαρχο Ελευσίνας

Τσίπρας, κόμματα και φορείς καταδικάζουν την επίθεση στον δήμαρχο Ελευσίνας

Την επίθεση συμβασιούχου του δήμου κατά του δημάρχου Ελευσίνας καταδίκασε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Σε δηλώσεις καταδίκης της επίθεσης προχώρησαν επίσης πολιτικά κόμματα και φορείς.

Την επίθεση συμβασιούχου του δήμου κατά του δημάρχου Ελευσίνας
καταδίκασε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Σε δηλώσεις καταδίκης της
επίθεσης προχώρησαν επίσης πολιτικά κόμματα και φορείς.

Από το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού εξεδώθη η εξής ανακοίνωση:

«Ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, καταδικάζει την επίθεση στον Δήμαρχο Ελευσίνας, Γιώργο Τσουκαλά, και εκφράζει τις ευχές του για ταχεία ανάρρωση».

Ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης επικοινώνησε με τον Αντιπεριφερειάρχη Δυτικής Αττικής κ. Γιάννη Βασιλείου, προκειμένου να ενημερωθεί αναλυτικά για την πορεία της κατάστασης υγείας του Δημάρχου Ελευσίνας Γιώργου Τσουκαλά.

Ο κ. Βούτσης εξέφρασε την απερίφραστη καταδίκη του για το περιστατικό και εύχεται στον Δήμαρχο Ελευσίνας ταχεία και πλήρη ανάρρωση.

Την επίθεση κατά του δημάρχου Ελευσίνας, Γιώργου Τσουκαλά, καταδικάζει ο ΣΥΡΙΖΑ και του εύχεται ταχεία ανάρρωση.

Ο υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης, εκφράζει τη θλίψη αλλά και την απερίφραστη καταδίκη του για την επίθεση εναντίον του δημάρχου Ελευσίνας, Γιώργου Τσουκαλά, στο γραφείο του στον δήμο, και του εύχεται γρήγορη ανάρρωση.

Ο Τομεάρχης Εσωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Αττικής, κ. Μάκης Βορίδης, για την επίθεση στον Δήμαρχο Ελευσίνας κ. Γιώργο Τσουκαλά, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Καταδικάζουμε κατηγορηματικά την επίθεση εναντίον του Δημάρχου Ελευσίνας, στο πρόσωπο του οποίου τραυματίστηκε το σύνολο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και της Δημοκρατίας.

»Τέτοιες πράξεις είναι απολύτως αδικαιολόγητες και ως τέτοιες πρέπει να αντιμετωπίζονται από την Πολιτεία.
Ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση στο Δήμαρχο και καλούμε την Κυβέρνηση να ενεργήσει ώστε να διαφυλάξει την απρόσκοπτη και ασφαλή λειτουργία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης».

Τη συμπαράστασή της και τις ευχές της για ταχεία ανάρρωση εξέφρασε η περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου στον Δήμαρχο Ελευσίνας, Γιώργο Τσουκαλά που δέχθηκε σήμερα το μεσημέρι επίθεση με μαχαίρι από άγνωστο άνδρα στο γραφείο του, στο Δημαρχείο.

Η περιφερειάρχης καταδίκασε την επίθεση, τονίζοντας ότι «τέτοιου είδους περιστατικά είναι ξένα στο χώρο της Αυτοδιοίκησης και απολύτως καταδικαστέα».

Το σύνολο της Αυτοδιοίκησης καταδίκασε την πρωτοφανή επίθεση.
Σε δήλωσή του, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης υπογραμμίζει ότι «η Τοπική Αυτοδιοίκηση δεν εκφοβίζεται, ούτε εκβιάζεται».

Σύμφωνα με τον κ. Πατούλη, «το σημερινό θλιβερό περιστατικό αναδεικνύει με τον πλέον εύγλωττο τρόπο το ιδιαίτερα δύσκολο έργο των αιρετών, οι οποίοι στην προσπάθεια τους να υπερασπιστούν με το βέλτιστο τρόπο τα συμφέροντα των πολιτών, κάποιες φορές καλούνται να αντιμετωπίσουν ακραία φαινόμενα βίας και εκφοβισμού, σ’ ένα ανοχύρωτο περιβάλλον».

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ καλεί «τόσο τη Δικαιοσύνη, όσο και την Πολιτεία, να λάβουν όλα εκείνα τα αναγκαία μέτρα που δεν θα επιτρέψουν στο μέλλον να επαναληφθούν τέτοιου είδους φαινόμενα».

Την επίθεση κατά του δημάρχου Ελευσίνας καταδίκασε και ο πρόεδρος της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας, Κώστας Αγοραστός, ο οποίος επίσης κάλεσε «την Πολιτεία να λάβει όλα τα απαιτούμενα μέτρα για τη θωράκιση και εύρυθμη λειτουργία των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης».

Only in

Δημήτρης Ψαθάς: Αίσχη και ντροπές της επταετίας

«Γινόντουσαν τέτοια πράματα;»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2024