Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Συνολική πλατφόρμα για τη δασική πολιτική θα παρουσιάσει η ΝΔ

Συνολική πλατφόρμα για τη δασική πολιτική θα παρουσιάσει η ΝΔ

Συνολική πλατφόρμα για τη δασική πολιτική που θα εδράζεται στο τρίπτυχο πρόληψη - κατάσβεση – αποκατάσταση θα παρουσιάσει η ΝΔ το αμέσως επόμενο διάστημα, όπως ειπώθηκε σε σύσκεψη που συγκάλεσε ο Κ.Μητσοτάκης με αντικείμενο τις πρόσφατες πυρκαγιές που έπληξαν τη χώρα. Ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε τις προτάσεις του για τον αντιπυρικό σχεδιασμό και την αντιμετώπιση των πυρκαγιών. Φυσικά δεν έλειψε η κριτική στους κυβερνητικούς χειρισμούς με την κάλυψη από τα ενάερια μέσα να κρίνεται ανεπαρκής.

Συνολική πλατφόρμα για τη δασική πολιτική που θα εδράζεται στο τρίπτυχο πρόληψη – κατάσβεση – αποκατάσταση θα παρουσιάσει η ΝΔ το αμέσως επόμενο διάστημα, όπως ειπώθηκε σε σύσκεψη που συγκάλεσε ο Κ.Μητσοτάκης με αντικείμενο τις πρόσφατες πυρκαγιές που έπληξαν τη χώρα. Ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε τις προτάσεις του για τον αντιπυρικό σχεδιασμό και την αντιμετώπιση των πυρκαγιών. Φυσικά δεν έλειψε η κριτική στους κυβερνητικούς χειρισμούς με την κάλυψη από τα ενάερια μέσα να κρίνεται ανεπαρκής.

Ειδικότερα, σύμφωνα με πηγές της ΝΔ στη διάρκεια της σύσκεψης στα κεντρικά γραφεία του κόμματος υπό τον Κ.Μητσοτάκη, επισημάνθηκε ο μεγάλος αριθμός πυρκαγιών που έπληξε τη χώρα το φετινό καλοκαίρι, παρά το γεγονός ότι ήταν μια περίοδος με βροχές και υγρασία, ενώ ανεπαρκής κρίθηκε και η κάλυψη από τα εναέρια μέσα, δεδομένου ότι στα αεροπλάνα τύπου Canadair παρατηρήθηκε έλλειψη ανταλλακτικών, ενώ καθυστέρησε σημαντικά η ενοικίαση -και κατά συνέπεια- η παραλαβή των ελικοπτέρων.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, κ. Μητσοτάκης επανέλαβε τις έξι προτάσεις που έχει καταθέσει για τον αντιπυρικό σχεδιασμό και την αντιμετώπιση των πυρκαγιών.

Συγκεκριμένα, πρότεινε:

– Προληπτικό καθαρισμό των δασών από οτιδήποτε μπορεί να λειτουργήσει ως εύφλεκτη ύλη. Διάνοιξη και άλλων αντιπυρικών ζωνών και δασικών δρόμων και τοποθέτηση δεξαμενών ανεφοδιασμού των ελικοπτέρων.

– Δημιουργία Ενιαίου Φορέα Δασοπροστασίας και συγκρότηση ειδικού σώματος δασοκομμάντος εντός της Πυροσβεστικής, οι οποίοι θα παρεμβαίνουν άμεσα στο αρχικό στάδιο της πυρκαγιάς, πριν αυτή εξαπλωθεί ανεξέλεγκτα.

– Αναβάθμιση των εναέριων μέσων της Πολεμικής Αεροπορίας.

– Χρήση μέσων σύγχρονης τεχνολογίας που θα βοηθούν στον έγκαιρο εντοπισμό και στην αντιμετώπιση των πυρκαγιών στο αρχικό τους στάδιο.

– Καλύτερο συντονισμό κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων μεταξύ όλων των εμπλεκόμενων φορέων (Πυροσβεστικής, Δασικής Υπηρεσίας, Αυτοδιοίκησης, κλπ), υπό την επίβλεψη της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

– Έμφαση στη συγκράτηση των εδαφών και στα αντιδιαβρωτικά και αντιπλημμυρικά έργα. Αποτροπή των όποιων καταπατήσεων και της βοσκής και τεχνητή αναδάσωση με βάση και τις επιταγές του Συντάγματος, μόνο όταν διαπιστωθεί ότι δεν επιτυγχάνεται φυσική αναδάσωση.

Το αμέσως επόμενο διάστημα, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η Νέα Δημοκρατία θα παρουσιάσει μια συνολική πλατφόρμα για τη δασική πολιτική που θα εδράζεται στο τρίπτυχο πρόληψη – κατάσβεση – αποκατάσταση.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Σάλος με τον Ρούντιγκερ: Αντιδράσεις για ποστάρισμά του που παραπέμπει σε… ISIS

Ο Αντόνιο Ρούντιγκερ έχει ξεσηκώσει αντιδράσεις με ένα ποστάρισμά του με αφορμή το Ραμαζάνι.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024