Αναρτήθηκαν τα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ, στόχος η είσπραξη 3,15 δισ. ευρώ
Στην διάθεση περίπου 7 εκατ. ιδιοκτητών ακινήτων τέθηκαν τα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ από σήμερα, Κυριακή, παρά το γεγονός ότι ο αρχικός προγραμματισμός προέβλεπε την ανάρτηση τους προς το τέλος της επόμενης εβδομάδας. Το τελικό ποσό που βεβαιώθηκε στους φορολογούμενους είναι 3,153 δισ. ευρώ εκ των οποίων τα 2,7 δισ. ευρώ θα πρέπει να τα πληρώσουν φυσικά πρόσωπα σε 5 δόσεις και τα 448 εκατ. ευρώ νομικά πρόσωπα. Αναλυτικοί πίνακες με το πόσο, πόσοι και πώς καλούνται να πληρώσουν.
- Άφαντος για 21 ημέρες ο Βασίλης στη Λάρισα - Τι λέει φίλη του και η έκκληση Τσούκαλη να μιλήσει μάρτυρας
- Άγνωστο είδος δέντρου φύτρωσε από σπόρο 1.000 ετών
- Νέο περιστατικό με επιδειξία σε βάρος 18χρονης στην Πετρούπολη - Τον «δράκο» του Περιστερίου βλέπει η ΕΛ.ΑΣ.
- Πήρε εξιτήριο η Μαρινέλλα - Στο σπίτι της μετά από 113 μέρες νοσηλείας η σπουδαία τραγουδίστρια
Στην διάθεση περίπου 7 εκατ. ιδιοκτητών ακινήτων τέθηκαν τα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ από σήμερα, Κυριακή, παρά το γεγονός ότι ο αρχικός προγραμματισμός προέβλεπε την ανάρτηση των εκκαθαριστικών προς το τέλος της επόμενης εβδομάδας. Το τελικό ποσό που βεβαιώθηκε στους φορολογούμενους είναι 3,153 δισ. ευρώ εκ των οποίων τα 2,7 δισ. ευρώ θα πρέπει να τα πληρώσουν φυσικά πρόσωπα και τα 448 εκατ. ευρώ νομικά πρόσωπα.
«Αναρτήθηκαν τα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ 2017 – Εμφάνιση των οφειλών σταδιακά στην «προσωποποιημένη πληροφόρηση» σταδιακά μέχρι τις 21:00» αναφέρει η σχετικη ανακοίνωση τηςΔιεύθυνσης Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΔΗΛΕΔ).
Στόχος η είσπραξη 3,153 δισ. ευρώ
Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία που αφορούν τα αποτελέσματα της εκκαθάρισης των δηλώσεων ΕΝΦΙΑ 2017, η οποία πραγματοποιήθηκε στις 27 Αυγούστου, το τελικό ποσό που βεβαιώθηκε στους φορολογούμενους είναι 3,153 δισ. ευρώ εκ των οποίων τα 2,7 δισ. ευρώ θα πρέπει να τα πληρώσουν φυσικά πρόσωπα και τα 448 εκατ. ευρώ νομικά πρόσωπα.
Από αυτά ποσό 2,612 δισ. ευρώ (2,411 δισ. ευρώ για τα φυσικά πρόσωπα και 201 εκατ. ευρώ για τα νομικά πρόσωπα) αντιστοιχεί στον κύριο φόρο και 629,79 εκατ. ευρώ (382 εκατ. ευρώ τα φυσικά πρόσωπα και 247 εκατ. ευρώ τα νομικά πρόσωπα) στον συμπληρωματικό φόρο.
Οι μειώσεις και οι απαλλαγές περιορίζονται στα 88,9 εκατ. ευρώ και αφορούν σε 1,3 εκατομμύρια ιδιοκτήτες εκ των οποίων τα 1,24 εκατ. έχουν έκπτωση 50% και μόλις 66 χιλιάδες πλήρη απαλλαγή (100%).
Η εξόφληση του ΕΝΦΙΑ θα γίνει σε πέντε μηνιαίες δόσεις, η πρώτη από τις οποίες έως το τέλος Σεπτέμβρη και η πέμπτη έως το τέλος Ιανουαρίου 2018. Το συνολικό ποσό που θα εισπράττει το Δημόσιο σε μηνιαία βάση από την πληρωμή του φόρου από τον Σεπτέμβριο έως και τον Ιανουάριο ανέρχεται περίπου σε 630 εκατ. ευρώ.
Φορολογούμενοι και συνολική βεβαίωση
Η βεβαίωση αφορά στις δηλώσεις με ποσό φόρου άνω του 1 ευρώ
ΑΠΑΛΛΑΓΕΣ / ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΑΡΘΡ. 7 Ν.4223 /2013
Οι μειώσεις/απαλλαγές ανέρχονται στα 88.891.408,27 € (Φόρος πριν τη μείωση – Φόρος μετά τη μείωση). Aφορούν σε 1,3 εκατομμύρια ιδιοκτήτες εκ των οποίων τα 1,24 εκατ. έχουν έκπτωση 50% και μόλις 66 χιλιάδες πλήρη απαλλαγή 100%.
Οι δηλώσεις ΕΝ.Φ.Ι.Α. περιλαμβάνουν τα παρακάτω πλήθη δικαιωμάτων:
ΔΟΣΕΙΣ ΕΝΦΙΑ
Οι δόσεις που προκύπτουν είναι από 1 έως 5, με ελάχιστο ποσό δόσης 10 €. Εκτείνονται από Σεπτέμβριο 2017 έως Ιανουάριο 2018 και σε πλήθος είναι περίπου 28,5 εκατ. δόσεις, ως εξής:
A.T
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις