Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η VW γιορτάζει την κατασκευή 150 εκατομμυρίων αυτοκινήτων

Η VW γιορτάζει την κατασκευή 150 εκατομμυρίων αυτοκινήτων

Εβδομήντα δύο χρόνια μετά την παραγωγή του πρώτου της αυτοκινήτου μεταπολεμικά και 80 από την ίδρυσή της η VW κατακτά ένα εντυπωσιακό ορόσημο.

Η γερμανική φίρμα, ογδόντα χρόνια μετά την ίδρυσή της, κατασκευάζει το 150ό εκατομμυριοστό αυτοκίνητο, ένα μπλε plug-in υβριδικό Golf GTE το οποίο βγήκε από τις γραμμές παραγωγής του κεντρικού εργοστασίου της VW, στο Wolfsburg.

Η παραγωγή αυτοκινήτων από την VW ξεκίνησε στις 27 Δεκεμβρίου 1945 με την κατασκευή του Type 1 Kafer του αυτοκινήτου που θα γινόταν γνωστό στον υπόλοιπο κόσμο ως Beetle και έμελλε να αναδιαμορφώσει το «πρόσωπο» της μεταπολεμικής αυτοκινητοβιομηχανίας. Για την ιστορία από τότε μέχρι σήμερα έχουν κατασκευαστεί 21,5 εκατομμύρια Beetle.

Ωστόσο, το δημοφιλέστερο αυτοκίνητο της VW στην 80χρονη ιστορία της, βάσει πωλήσεων, είναι το Golf το οποίο ξεπέρασε τα φράγμα των 25 εκατομμυρίων μονάδων ήδη από το 2007 ενώ πλέον μετρά 34 εκατομμύρια μονάδες παραγωγής.

Το νέο ορόσημο δεν θα μπορούσε να παραμείνει ασχολίαστο από τον επικεφαλής της VW Herbert Diess ο οποίος στη σχετική ανακοίνωσή του αναφέρει «150 εκατομμύρια αυτοκίνητα σημαίνουν ότι 150 εκατομμύρια φορές κάναμε πραγματικότητα το όνειρο κάποιου να αποκτήσει ένα καινούριο αυτοκίνητο και ότι 150 πελάτες ανά τον κόσμο μας εμπιστεύτηκαν 150 εκατομμύρια φορές».

Ο επικεφαλής της γερμανικής φίρμας ευχαρίστησε και το προσωπικό της VW λέγοντας ότι: «η βάση της επιτυχίας είστε εσείς και η και η καθημερινή σας δουλειά χωρίς την οποία δεν θα ήταν εφικτό αυτό το νέο ορόσημο. Τα μέλη του ΔΣ θέλουν να ευχαριστήσουν όλους τους εργαζόμενους στην VW σε όλα μας τα εργοστάσια. Αυτό το ορόσημο δεν θα γινόταν ποτέ πραγματικότητα χωρίς τη δέσμευση που επιδεικνύετε».

Αξίζει να σημειωθεί ότι η VW διαθέτει 60 εργοστάσια σε 14 χώρες τα οποία κατασκευάζουν πάνω από 60 διαφορετικά μοντέλα. Εκτός από το Golf το οποίο κρατά τα σκήπτρα του best-seller των Γερμανών και το θρυλικό Beetle, η VW έχει διαθέσει στην πορεία της 20 εκατομμύρια Passat, 19,5 εκατομμύρια Jetta καθώς και 17 εκατομμύρια Polo. Στο «μητρικό» εργοστάσιο της VW στο Wolfsburg έχουν κατασκευαστεί περισσότερα από 44 εκατομμύρια αυτοκίνητα.

auto.in.gr

Sports in

Στρέφεται στη Δικαιοσύνη η Μπαρτσελόνα για το γκολ-φάντασμα κόντρα στη Ρεάλ (vid)

Αποφασισμένη να το φτάσει στα άκρα η Μπαρτσελόνα για το γκολ του Λαμίν Γιαμάλ που δεν μέτρησε ποτέ αν και είναι φανερό πως η μπάλα πέρασε την γραμμή.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024