Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Β.Κορέα απειλεί ΗΠΑ μετά τις κυρώσεις: Μην νομίζετε πως είστε ασφαλείς...

Β.Κορέα απειλεί ΗΠΑ μετά τις κυρώσεις: Μην νομίζετε πως είστε ασφαλείς…

Άστραψε και βρόντηξε η Πιόνγκγιανγκ μετά τις νέες κυρώσεις σε βάρος της που επιβλήθηκαν από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, με πρωτοβουλία των ΗΠΑ, διαλαλώντας πως δεν θα απομακρυνθεί από το πυρηνικό και βαλλιστικό της πρόγραμμα και κατηγορώντας τα Ηνωμένα Έθνη πως «υπερέβησαν την αρμοδιότητά τους». Απειλώντας δε την Ουάσινγκτον με «σκληρό μάθημα», η Βόρειος Κορέα λέει πως «το μεγαλύτερο λάθος που μπορούν να κάνουν οι ΗΠΑ είναι να νομίζουν πως είναι ασφαλείς».

Άστραψε και βρόντηξε η Πιόνγκγιανγκ μετά τις νέες κυρώσεις σε βάρος της που επιβλήθηκαν από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, με πρωτοβουλία των ΗΠΑ, διαλαλώντας πως δεν θα απομακρυνθεί από το πυρηνικό και βαλλιστικό της πρόγραμμα και κατηγορώντας τα Ηνωμένα Έθνη πως «υπερέβησαν την αρμοδιότητά τους».

Απειλώντας δε την Ουάσινγκτον με «σκληρό μάθημα», η Βόρειος Κορέα λέει πως «το μεγαλύτερο λάθος που μπορούν να κάνουν οι ΗΠΑ είναι να νομίζουν πως είναι ασφαλείς».

Το παραπάνω μήνυμα βρισκόταν σε βορεικορετικό ανακοινωθέν που μεταδόθηκε τη Δευτέρα στα ΜΜΕ της χώρας. Λέγοντας πως οι ΗΠΑ θα πληρώσουν «στο εκατονταπλάσιο» τα «εγκλήματά τους απέναντι στο λαό της Βορείου Κορέας», η Πιόνγκγιανγκ υπογράμμισε πως «δεν θα απομακρυνθεί ούτε ένα εκατοστό» από την πορεία της στην ανάπτυξη του πυρηνικού οπλοστασίου.

Στη συνέχεια, ο βορειοκορεάτης υπουργός Εξωτερικών Ρι Γιονγκ-Χο ανέφερε, σε μήνυμά του σε συνάντηση της Ένωσης της Νοτιοανατολικής Ασίας (ASEAN) που έγινε στη Μανίλα των Φιλιππίνων, πως η Βόρειος Κορέα είναι «έτοιμη να δώσει ένα σκληρό μάθημα» στις ΗΠΑ.

Ο Ρι επανέλαβε πως η Πιόνγκγιανγκ «δεν πρόκειται να βάλει στο τραπέζι» το βαλλιστικό και πυρηνικό της πρόγραμμα. Υποστήριξε δε πως οι πρόσφατες πυραυλικές δοκιμές «απέδειξαν πως ολόκληρες οι ΗΠΑ είναι στην εμβέλεια» των βορειοκορεατικών πυραύλων.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

LIVE: Τενερίφη – Περιστέρι

Παρακολουθήστε live στις 19:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Τενερίφη – Περιστέρι για τον ημιτελικό του Final Four του Basketball Champions League. Tηλεοπτικά από Cosmote Sports 4.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024