Τρίτη 07 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Βουλευτές «κοπανατζήδες» στα Νησιά Σολομώντα

Βουλευτές «κοπανατζήδες» στα Νησιά Σολομώντα

Βουλευτές «κοπανατζήδες» έχουν φέρει τα πάνω - κάτω στο Κοινοβούλιο των Νησιών Σολομώντα. Υφίστανται σφοδρή κριτική από την αντιπολίτευση για την απουσία τους από τις εργασίες της Βουλής. Συνεδρίαση, μάλιστα, εγκαταλείφθηκε καθώς δεν υπήρχε η απαιτούμενη πλειοψηφία για να εγκριθούν αποφάσεις.

Βουλευτές «κοπανατζήδες» έχουν φέρει τα πάνω – κάτω στο Κοινοβούλιο των Νησιών Σολομώντα. Υφίστανται σφοδρή κριτική από την αντιπολίτευση για την απουσία τους από τις εργασίες της Βουλής. Συνεδρίαση, μάλιστα, εγκαταλείφθηκε καθώς δεν υπήρχε η απαιτούμενη πλειοψηφία για να εγκριθούν αποφάσεις.

Εξοργισμένος ο ηγέτης της αντιπολίτευσης, εκτόξευσε πυρά ενάντια στην κυβέρνηση για την απουσία δύο υπουργών που είχαν κληθεί να απαντήσουν σε ερωτήσεις μελών του Κοινοβουλίου.

Εικόνες άδειων εδράνων κάθε άλλο παρά πρωτοφανείς είναι στα Νησιά Σολομώντα. Λόγος για βουλευτές «φαντάσματα» έχει γίνει άλλες δύο φορές, τον Φεβρουάριο και πριν από τρία χρόνια, το 2014.

Το Σύνταγμα του κράτους υπαγορεύει ότι τουλάχιστον 25 από τους 50 βουλευτές πρέπει να παρίστανται ώστε να λαμβάνονται αποφάσεις και να διεξάγονται ομαλά οι εργασίες. Ο κυβερνητικός συνασπισμός απαρτίζεται από 41 βουλευτές, στοιχείο που δεν ανταποκρίνεται στην πολιτική πραγματικότητα άλλων χωρών όπου κυβερνήσεις κατέχουν εμφανώς λιγότερες θέσεις στο Κοινοβούλιο.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Παναθηναϊκός: Επιστροφή στις προπονήσεις – Ατομικό Ιωαννίδης και Μπερνάρ

Επιστροφή στο γήπεδο για τον Παναθηναϊκό ενόψει της συνέχειας των πλέι οφ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 07 Μαϊου 2024