Βουλευτές «κοπανατζήδες» έχουν φέρει τα πάνω – κάτω στο Κοινοβούλιο των Νησιών Σολομώντα. Υφίστανται σφοδρή κριτική από την αντιπολίτευση για την απουσία τους από τις εργασίες της Βουλής. Συνεδρίαση, μάλιστα, εγκαταλείφθηκε καθώς δεν υπήρχε η απαιτούμενη πλειοψηφία για να εγκριθούν αποφάσεις.

Εξοργισμένος ο ηγέτης της αντιπολίτευσης, εκτόξευσε πυρά ενάντια στην κυβέρνηση για την απουσία δύο υπουργών που είχαν κληθεί να απαντήσουν σε ερωτήσεις μελών του Κοινοβουλίου.

Εικόνες άδειων εδράνων κάθε άλλο παρά πρωτοφανείς είναι στα Νησιά Σολομώντα. Λόγος για βουλευτές «φαντάσματα» έχει γίνει άλλες δύο φορές, τον Φεβρουάριο και πριν από τρία χρόνια, το 2014.

Το Σύνταγμα του κράτους υπαγορεύει ότι τουλάχιστον 25 από τους 50 βουλευτές πρέπει να παρίστανται ώστε να λαμβάνονται αποφάσεις και να διεξάγονται ομαλά οι εργασίες. Ο κυβερνητικός συνασπισμός απαρτίζεται από 41 βουλευτές, στοιχείο που δεν ανταποκρίνεται στην πολιτική πραγματικότητα άλλων χωρών όπου κυβερνήσεις κατέχουν εμφανώς λιγότερες θέσεις στο Κοινοβούλιο.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr