Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o

Τραυματίες τρεις πυροσβέστες, κάηκαν σπίτια στη φωτιά στο Λαγονήσι

Καλύτερη είναι η εικόνα της φωτιάς που καίει σε περιοχή χαμηλής βλάστησης στο Λαγονήσι, καθώς οι πυροσβέστες έχουν καταφέρει να την οριοθετήσουν. Την κατάσβεση δυσχεραίνουν οι δυνατοί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή. Οι φλόγες είχαν πλησιάσει πολύ κοντά σε δύο οικισμούς. Ζητήθηκε από τους κατοίκους να απομακρυνθούν, τρεις πυροσβέστες με εγκαύματα, δύο πυροσβεστικά οχήματα υπέστησαν ζημιές. Ζημιές σε τρία σπίτια και δύο ΙΧ.

Καλύτερη είναι η εικόνα της φωτιάς που καίει σε περιοχή χαμηλής
βλάστησης στο Λαγονήσι, καθώς οι πυροσβέστες έχουν καταφέρει να την οριοθετήσουν. Την κατάσβεση δυσχεραίνουν οι δυνατοί άνεμοι που
πνέουν στην περιοχή. Οι φλόγες είχαν πλησιάσει πολύ κοντά σε δύο οικισμούς. Ζητήθηκε από τους κατοίκους να
απομακρυνθούν, τρεις πυροσβέστες με εγκαύματα, δύο πυροσβεστικά οχήματα
υπέστησαν ζημιές. Ζημιές σε τρία σπίτια και δύο ΙΧ.

Στο σημείο έσπευσαν και επιχειρούν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις που κάνουν ό,τι είναι εφικτό για να περιορίσουν την πυρκαγιά και να αποτρέψουν τον κίνδυνο που ελλοχεύει για τις κατοικημένες περιοχές.

Αυτήν την ώρα επιχειρούν 50 πυροσβέστες με 15 οχήματα, πεζοπόρο τμήμα 21 ατόμων, 12 οχήματα ΟΤΑ καθώς και δύο ελικόπτερα και η κατάσταση της πυρκαγιάς δείχνει να είναι σε καλύτερο επίπεδο.

Τρεις πυροσβέστες με εγκαύματα

Από τους κατοίκους των σπιτιών που βρίσκονται κοντά στη φωτιά έχει ζητηθεί να τα εγκαταλείψουν για προληπτικούς λόγους. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, μία οικία κάηκε ολοσχερώς, άλλες δύο υπέστησαν ζημιές, ενώ κάηκαν και δύο οχήματα.

Ζημιές υπέστησαν δύο οχήματα της πυροσβεστικής, ενώ οι τρεις από τους τέσσερις πυροσβέστες που επέβαιναν μεταφέρθηκαν με εγκαύματα στο 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας. Ο τέταρτος παραμένει στο σημείο. Σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου
Ειδήεων, ο ένας πυροσβέστης φέρει εγκαύματα στα χέρια και τα πόδια, ο
δεύτερος στο αυτί και το στέρνο και ο τρίτος στο πρόσωπο.

Νωρίς το απόγευμα αποκαταστάθηκε και η κυκλοφορία των οχημάτων.

Ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, μαζί με τον αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος, Βασίλη Καπέλιο, επισκέπτονται αυτήν την ώρα το 251 Γενικό Νοσοκομείο, προκειμένου να ενημερωθούν σχετικά με την κατάσταση της υγείας των τριών πυροσβεστών που τραυματίστηκαν στην πυρκαγιά στην Ανάβυσσο, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη.

Ευχάριστα είναι τα νέα για την κατάσταση της υγείας των τριών πυροσβεστών που νοσηλεύονται με εγκαύματα στο 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας, από τη νέα μεγάλη πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το μεσημέρι στην Ανάβυσσο και η οποία είναι σε εξέλιξη.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού – Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, και οι τρεις είναι καλύτερα στην υγεία τους και ίσως πάρουν εξιτήριο την Παρασκευή.

Σημειώνεται ότι τους τραυματίες πυροσβέστες επισκέφθηκαν νωρίτερα στο 251 ΓΝΑ ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας και ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, Βασίλης Καπέλιος.

Παράλληλα, η πυρκαγιά έχει οριοθετηθεί πλέον, ενώ υπάρχουν διάσπαρτες εστίες στην καμένη έκταση. Τα εναέρια μέσα έχουν αποχωρήσει και αυτή την ώρα επιχειρούν στην περιοχή 50 πυροσβέστες με 27 οχήματα, πεζοπόρο τμήμα 21 ατόμων και 12 οχήματα ΟΤΑ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, με το ξέσπασμα της πυρκαγιάς μετέβη στην περιοχή κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού, καθώς μέσα στις τελευταίες ημέρες έχουν καταγραφεί πολλές φωτιές σε ακτίνα λίγων χιλιομέτρων.

Φωτιά και στην Ηλεία

Νέα πυρκαγιά εκδηλώθηκε το απόγευμα της Πέμπτης σε δασική έκταση του δήμου Ήλιδας, στη βόρεια Ηλεία. Ειδικότερα, το νέο πύρινο μέτωπο βρίσκεται στην περιοχή Γεράκι, ανατολικά της Αμαλιάδας.

Στο σημείο επιχειρούν 12 πυροσβέστες με έξι οχήματα και ένα πεζοπόρο τμήμα με 13 άτομα.

Επίσης, από αέρος πραγματοποιούν ρίψεις νερού δύο πυροσβεστικά αεροπλάνα τύπου καναντέρ και άλλα δύο τύπου PZL.

Υπό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά σε δασική έκταση στην περιοχή Ωραία του δήμου Ήλιδας, στην βόρεια Ηλεία.

Στην περιοχή επιχειρούν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις, με 13 οχήματα, 26 πυροσβέστες και ένα πεζοπόρο τμήμα με επτά άτομα.

Επίσης, από αέρος πραγματοποιούν ρίψεις νερού δύο kαναντέρ και ένα PZL.

Φωτιά και στη Λέσβο

Πυρκαγιά σε δασική έκταση στην περιοχή Καφενεδέλια, στο νησί της Λέσβου. Στο σημείο επιχειρούν 18 πυροσβέστες με εννέα οχήματα, ένα Canadair, δύο Πετζετέλ και ένα ελικόπτερο.

Εξαιρετικά δύσκολη χαρακτηρίζεται από στελέχη της Πυροσβεστικής η κατάσταση με τη μεγάλη δασική πυρκαγιά που καίει από νωρίς το απόγευμα σε δασική έκταση και ελαιώνες μεταξύ Γέρας και Πλωμαρίου. Η φωτιά εξελίσσεται σε τρία μέτωπα, σε μεγάλη έκταση, στην περιοχή Τσιπούρ, ενώ κατευθύνεται προς τον Καριώνα.

Ήδη ξεκίνησαν και έρχονται στο νησί πεζοπόρο τμήμα 30 ατόμων από τη Θεσσαλονίκη και άλλα 10 άτομα από την Αθήνα, ενώ από αέρος επιχειρούν δυο πυροσβεστικά αεροπλάνα και το αεροσκάφος από τη Σάμο, καθώς και ένα ελικόπτερο Σινούκ.

Η φωτιά καίει ελαιώνα και δάσος, ενώ η κατάσταση θεωρείται αρκετά δύσκολη λόγω του ισχυρού ανέμου.

Το τελευταίο 24ωρο εκδηλώθηκαν 39 δασικές φωτιές, οι περισσότερες από τις οποίες τέθηκαν έλεγχο στο αρχικό τους στάδιο, σύμφωνα με την Πυροσβεστική.

Ο χάρτης κινδύνου της ΓΓ Πολιτικής Προστασίας

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Το μεγάλο λάθος του Σλούκα έδωσε το πλεονέκτημα στην Μακάμπι (vid)

Ο Κώστας Σλούκας πήρε την λάθος απόφαση, τη λάθος στιγμή. Και η Μακάμπι…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024