Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τη Γερμανική Πρεσβεία από σύρους πρόσφυγες

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τη Γερμανική Πρεσβεία από σύρους πρόσφυγες

Πορεία πραγματοποίησαν γυναίκες, άνδρες και παιδιά από τη Συρία, με συνθήματα και πανό στα γερμανικά, τα αγγλικά και τα ελληνικά, από το Σύνταγμα ως τη Γερμανική Πρεσβεία.

Πορεία πραγματοποίησαν γυναίκες, άνδρες και παιδιά από τη Συρία, με συνθήματα και πανό στα γερμανικά, τα αγγλικά και τα ελληνικά, από το Σύνταγμα ως τη Γερμανική Πρεσβεία, με ενδιάμεση στάση τα γραφεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, διαμαρτυρόμενοι για τον περιορισμό στις οικογενειακές επανενώσεις προς τη Γερμανία.

Η κινητοποίηση οργανώθηκε από τους ίδιους τους πρόσφυγες, που διαμένουν σε δομές φιλοξενίας της Αττικής. «Τους τελευταίους μήνες, το γερμανικό κράτος δέχεται μόνο 70 άτομα το μήνα, ενώ μέχρι τον Απρίλιο ο αντίστοιχος αριθμός ήταν 400 με 500 άνθρωποι», αναφέρει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η Μάλακ, 41 χρονών, η οποία έχει τον άνδρα και το παιδί της στη Γερμανία.

«Δυο χρόνια βρίσκομαι στην Ελλάδα και προσπαθώ να επανενωθώ με την οικογένειά μου, μόνο ταλαιπωρία, καθυστερήσεις και αποτέλεσμα μηδέν. Το ίδιο και οι άλλοι άνθρωποι που συγκεντρωθήκαμε εδώ σήμερα» αναφέρει.

«Μπορεί να είναι πολιτικά παιχνίδια, λόγω των εκλογών το Σεπτέμβριο στη Γερμανία. Αν ισχύει κάτι τέτοιο, είναι απάνθρωπο, γιατί παίζουν με τις ζωές μας», συμπληρώνει ένας άλλος διαδηλωτής σε «σπασμένα» αγγλικά.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024