Τουρκία: Χειροπέδες σε στρατιώτες που κλωτσούσαν νεαρούς πρόσφυγες
Έπειτα από σάλο που προκάλεσε βίντεο που έδειχνε ομάδα τούρκων στρατιωτών να κλωτσούν σύρους πρόσφυγες που είχαν εντοπιστεί στα σύνορα, οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις ανακοίνωσαν τη σύλληψη των εμπλεκομένων.
Έπειτα από σάλο που προκάλεσε βίντεο που έδειχνε ομάδα τούρκων στρατιωτών να κλωτσούν σύρους πρόσφυγες που είχαν εντοπιστεί στα σύνορα, οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις ανακοίνωσαν τη σύλληψη των εμπλεκομένων.
Στο βίντεο που διαρκεί πέντε λεπτά και φαίνεται ότι τραβήχτηκε με κινητό τηλέφωνο, εμφανίζεται ομάδα τούρκων στρατιωτών που βρίζουν, ταπεινώνουν και κλωτσούν με μανία τέσσερις νεαρούς Σύρους που έχουν συλληφθεί αφού διέσχισαν τα σύνορα της χώρας τους με την Τουρκία.
«Τα άτομα που επεφύλαξαν απαράδεκτη συμπεριφορά απέναντι σε συλληφθέντες την ώρα που προσπαθούσαν να διασχίσουν παρανόμως τα σύνορα από την πλευρά της Συρίας για να εισέλθουν στην Τουρκία τέθηκαν υπό κράτηση και αποτελούν αντικείμενο διοικητικής και δικαστικής δίωξης», αναφέρει ο στρατός στην ανακοίνωση διευκρινίζοντας ότι το περιστατικό συνέβη την Παρασκευή.
Οσο για τους κακοποιημένους Σύριους, απελάθηκαν στη Συρία αφού υποβλήθηκαν σε ιατρικές εξετάσεις, σύμφωνα με την ανακοίνωση.
Η Τουρκία που έχει υποδεχθεί τρία εκατομμύρια πρόσφυγες από την Συρία, έχει ενισχύσει εδώ και μερικούς μήνες τα μέτρα ασφαλείας στα τουρκο-συριακά σύνορα και πλέον η είσοδος στην Τουρκία επιτρέπεται μόνο στα άτομα που διαθέτουν άδεια.
Το επίμαχο βίντεο – ΠΡΟΣΟΧΗ, ΠΕΡΙΕΧΕΙ ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό
- Καύσωνας Ιουνίου: Τουλάχιστον 12.000 επιπλέον θάνατοι στην Ευρώπη
- Μεξικό: Δολοφόνησαν δημοσιογράφο κοντά στο σπίτι του, δίπλα στον γιο του
- Βρετανία: Απαγορεύουν την πώληση σε παιδιά ενεργειακών ποτών με υψηλή περιεκτικότητα σε καφεΐνη
- Πυρκαγιές σαρώνουν τον Καναδά – Ο καπνός πνίγει μεγάλες πόλεις των ΗΠΑ
- Κολομβία: Ο εκλεγμένος ακροδεξιός πρόεδρος θα μεταφέρει την πρεσβεία στην Ιερουσαλήμ
- Φλόριντα: Δύο εκτελέσεις σε μία μέρα έπειτα από 60 χρόνια – Ρεκόρ εκτελέσεων σε ένα χρόνο για τον κυβερνήτη Ντε Σάντις
- ΛΔ Κονγκό: Εξαπλώνεται ταχύτερα ο Εμπολα μαζί με τους θανάτους – Δεν υπάρχει εμβόλιο ούτε θεραπεία
- Στο στόχαστρο των ΗΠΑ το λιμάνι Μπαντάρ Αμπάς του Ιράν – Καταστράφηκε πύργος επικοινωνιών και μια γέφυρα
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 17.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/presley-roozenburg-qXIn8tF6VTI-unsplash-1-315x220.jpg)





































![Επιστήμονες ανακάλυψαν ένα νέο είδος πίθηκου στη ΛΔ του Κονγκό [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/Sans-titre-1-10-315x220.jpg)













Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442