Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τα Wikileaks βγάζουν χιλιάδες e-mail της εκστρατείας του Μακρόν

Τα Wikileaks βγάζουν χιλιάδες e-mail της εκστρατείας του Μακρόν

Στο Διαδίκτυο ανήρτησαν τα Wikileaks πάνω από 21.000 e-mail που αναφέρουν ότι προέρχονται από την προεκλογική εκστρατεία του Εμανουέλ Μακρόν για τη γαλλική προεδρία. Τα μηνύματα ξεκινούν ήδη από το 2009 και φτάνουν μέχρι την 24η Απριλίου 2017, δηλαδή τις ημέρες γύρω από τον πρώτο γύρο των εκλογών.

Στο Διαδίκτυο ανήρτησαν τα Wikileaks πάνω από 21.000 e-mail που αναφέρουν ότι προέρχονται από την προεκλογική εκστρατεία του Εμανουέλ Μακρόν για τη γαλλική προεδρία.

Τα μηνύματα ξεκινούν ήδη από το 2009 και φτάνουν μέχρι την 24η Απριλίου 2017, δηλαδή τις ημέρες γύρω από τον πρώτο γύρο των εκλογών.

Tα e-mail αυτά δεν είναι νέα στο σύνολό τους και αρκετά είχαν δημοσιευτεί διάσπαρτα -σε φόρουμ όπως τα 4Chan ή το Disobedient Media- πριν το δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών το Μάιο.

Τότε δεν είχε προκύψει τίποτε ιδιαίτερα αποκαλυπτικό από τα μηνύματα. Η έρευνα της γαλλικής αρμόδιας υπηρεσίας Anssi παραμένει ανοικτή και, όπως αναφέρει η Monde, δεν έχει «ούτε επιβεβαιωθεί και ούτε και αποκλειστεί» το ενδεχόμενο ξένου παράγοντα πίσω από το χακάρισμα.

Συνολικά, το Wikileaks δημοσίευσε τη Δευτέρα 71.848 e-mail με 26.506 επισυναπτόμενα αρχεία από πάνω από 4.000 αποστολείς.

Θεωρεί επιβεβαιωμένης γνησιότητας τουλάχιστον τα 21.075, αλλά αναφέρει ότι γνήσια είναι και αρκετά από τα υπόλοιπα.

Στην σχετική του ανακοίνωση, το Wikileaks φροντίζει να επικαλεστεί αναφορά του επικεφαλής της γαλλικής υπηρεσίας καταπολέμησης κυβερνοεγκλήματος ο οποίος και ανέφερε τον Ιούνιο στο Associated Press πως η μέθοδος με την οποία υποκλάπησαν τα μηνύματα έχει τις ενδείξεις «μεμονωμένου δράστη». Το Wikileaks φρόντιζε να σημειώσει ότι, βάσει αυτής της εκτίμησης, «δεν μπορεί να αποδοθεί στη Ρωσία» η επίθεση.

Ασχέτως του ποιος έκανε πάντως το αρχικό χακάρισμα, τα γαλλικά ΜΜΕ σημειώνουν πως ήταν σαφές ποιοι δίαυλοι είχαν χρησιμοποιηθεί το Μάιο για την διάδοση των Mail τις πρώτες -και επρόκειτο για φόρουμ και ιστοσελίδες που τυγχάνουν της προτίμησης «σκληροπυρηνικά» συντηρητικών αμερικανών χρηστών του Διαδικτύου.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Μπακς: Παραμένει εκτός ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, χάνει και το Game 3 με τους Πέισερς

Χωρίς τον Γιάννη Αντετοκούνμπο θα αγωνιστούν οι Μπακς κόντρα στους Πέισερς, στο τρίτο ματς της σειράς των Play-offs, όπως ανακοίνωσαν επίσημα τα «Ελάφια»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024