Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Βουλευτής του Μακρόν δέχθηκε γροθιά σε αγορά

Βουλευτής του Μακρόν δέχθηκε γροθιά σε αγορά

Η βουλευτής του κόμματος République en Marche στο Ο ντε Σέν, Λοριάν Ροσί, δέχθηκε επίθεση την Κυριακή σε αγορά στο Μπανιέ, μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο επικαλούμενο συγκλίνουσες πηγές, με το περιστατικό να προκαλεί πολλές αντιδράσεις στην χώρα. Η Ροσί διένειμε φυλλάδια στην αγορά όταν την χτύπησε ένας άνδρας γύρω στις 11.00 το πρωί.

Η βουλευτής του κόμματος République en Marche στο Ο ντε Σέν, Λοριάν Ροσί, δέχθηκε επίθεση την Κυριακή σε αγορά στο Μπανιέ, μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο επικαλούμενο συγκλίνουσες πηγές, με το περιστατικό να προκαλεί πολλές αντιδράσεις στην χώρα.

Η Ροσί διένειμε φυλλάδια στην αγορά όταν την χτύπησε ένας άνδρας γύρω στις 11.00 το πρωί.

«Αυτός ο άνδρας ήταν ξεκάθαρα εχθρικός προς την πολιτική της κυβέρνησης και της πλειοψηφίας, μιλούσε με ένταση, δεν ήταν, ωστόσο, επιθετικός από την αρχή» περιέγραψε η βουλευτής στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Σύμφωνα με την ίδια, ο άνδρας κατηγόρησε τους βουλευτές του En Marche ότι είναι «άβουλοι», κατόπιν άσκησε δριμεία κριτική στην «κάλυψη των ΜΜΕ που είναι στοχευμένη υπέρ του Εμανουέλ Μακρόν».

«Άρχισαν να του απαντώ, όμως δεν πρόλαβα να τελειώσω την φράση μου. Με χτύπησε δυνατά με τη γροθιά του στο δεξί μου κρόταφο. Κατόπιν το έβαλε στα πόδια» ανέφερε η Ροσί.

Ο δράστης κατάφερε να διασχίσει περίπου 20 μέτρα προτού τον πιάσουν τα στελέχη του κόμματος και έμποροι της περιοχής, οι οποίοι τον ακινητοποίησαν και κατόπιν κάλεσαν την αστυνομία.

«Ο δράστης συνελήφθη σχεδόν αμέσως. Αυτή τη στιγμή βρίσκεται υπό κράτηση» επιβεβαίωσε πηγή με γνώση της έρευνας στο Γαλλικό Πρακτορείο. Το θύμα κατέθεσε μήνυση. Η βουλευτής δηλώνει «ταραγμένη, κάπως σοκαρισμένη».

«Καμία πολιτική διαφωνία δεν μπορεί να δικαιολογήσει τη βία που στρέφεται κατά του βουλευτών και των γυναικών» ήταν το μήνυμα που ανήρτησε στο Twitter.

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν ανήρτησε επίσης ένα tweet όπου διατύπωνε «τη συμπαράστασή του στη @lauriannerossi, η οποία δέχθηκε επίθεση διότι υπερασπίστηκε τα πιστεύω της. Ο σεβασμός στους βουλευτές ισοδυναμεί με σεβασμό στη Δημοκρατία».

«Καταδικάζω με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο την άνανδρη επίθεση στο Μπανιέ σήμερα το πρωί εναντίον της βουλευτού @lauriannerossi, που έχει την φιλιά μου και τη συμπαράστασή μου» τόνισε από την πλευρά του ο πρωθυπουργός Εντουάρ Φιλίπ.

Είναι η δεύτερη επίθεση εναντίον πολιτικού στη Γαλλία τους τελευταίους μήνες. Κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας για τις βουλευτικές εκλογές τον Ιούνιο, η πρώην βουλευτής Ναταλί Κοσιουσκό Μοριζέ είχε δεχθεί επίθεση επίσης σε αγορά.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024