Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Τρεις προϋποθέσεις για συνέχιση των διαπραγματεύσεων θέτει ο Αναστασιάδης

Τρεις προϋποθέσεις για συνέχιση των διαπραγματεύσεων θέτει ο Αναστασιάδης

Κάτω από τα δεδομένα, που θέτει η Τουρκία, δεν μπορεί να υπάρξει πρόοδος στις διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό, τόνισε ο πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης. Δήλωσε ότι είναι έτοιμος να επιστρέψει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων «αρκεί οι προϋποθέσεις που έχουμε θέσει να ικανοποιηθούν.

Κάτω από τα δεδομένα, που θέτει η Τουρκία, δεν μπορεί να υπάρξει πρόοδος στις διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό, τόνισε ο πρόεδρος Αναστασιάδης.

Δήλωσε ότι είναι έτοιμος να επιστρέψει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων «αρκεί οι προϋποθέσεις που έχουμε θέσει να ικανοποιηθούν, δηλαδή η Τουρκία να δεχθεί τον τερματισμό των εγγυήσεων, τον τερματισμό των παρεμβατικών δικαιωμάτων, τα στρατεύματα να αποχωρήσουν για να μπορέσουμε σαν ανεξάρτητο κράτος να συμβιώσουμε ειρηνικά και να δημιουργήσουμε τις προοπτικές πραγματικά ειρηνικής συμβίωσης».

Δυστυχώς, σημείωσε, «στην Ελβετία δεν έγινε κατορθωτό να πετύχουμε αυτό που επιδιώκαμε: να απαλλαγούμε από την Τουρκία είτε μέσω εγγυήσεων είτε παρεμβατικών δικαιωμάτων είτε μονίμου στρατιωτικής βάσεως, όπως αξίωσε». Η αδιαλλαξία (της Τουρκίας), πρόσθεσε, οδήγησε βεβαίως στο αδιέξοδο.

Ο Ν.Αναστασιάδης δήλωσε ότι θα συνεχίσει να καταβάλλει προσπάθειες στο πλαίσιο του ΟΗΕ.

Επίσης, διαβεβαίωσε πως «η οποιαδήποτε δική του θέση ήταν πάντα πως αν είναι να υπάρξει ένας συμβιβασμός με τους Τουρκοκύπριους συμπατριώτες μας, προκειμένου να συμβιώσουμε ειρηνικά, θα έπρεπε οριστικά να απαλλαγούμε από την παρουσία της κατοχικής Τουρκίας, (να απαλλαγούμε) από τις εγγυήσεις, από τα παρεμβατικά δικαιώματα, από τα στρατεύματα κατοχής, που θα μετονομάζονταν σε δύναμη τάχα φιλίας για να μας προστατεύσει από το εξωτερικό».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Η αξέχαστη απόκρουση του Μαρτίνες έγινε αναπαράσταση από… ανθρώπινη αλυσίδα (pic)

Μικρά παιδιά από την Αργεντινή βρήκαν έναν πολύ ιδιαίτερο τρόπο να αναπαραστήσουν την «απόκρουση του αιώνα» του Εμιλιάνο Μαρτίνες στον τελικό του Μουντιάλ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024