
Οι τράπεζες «καθαρίζουν» 75 μεγάλες επιχειρήσεις με 10 δισ. ευρώ χρέη
Αλλάζουν χέρια και τύχη 75 εταιρείες που χρωστούν 10 δισ. ευρώ. Εμβληματικές επιχειρήσεις έχουν κατά τη διάρκεια της κρίσης συσσωρεύσει τεράστια δάνεια, τα οποία ουσιαστικά έχουν «σκάσει». Όπως αναφέρει το Βήμα της Κυριακής, τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια (NPLs) των επιχειρήσεων το πρώτο τρίμηνο του 2017 διαμορφώθηκαν στα 42,7 δισ. ευρώ.
Αλλάζουν χέρια και τύχη 75 ελληνικές εταιρείες που χρωστούν 10 δισ. ευρώ. Εμβληματικές επιχειρήσεις έχουν κατά τη διάρκεια της κρίσης συσσωρεύσει τεράστια δάνεια, τα οποία δεν εξυπηρετούνται για μεγάλο χρονικό διάστημα και ουσιαστικά έχουν «σκάσει».
Τα νούμερα τρομάζουν. Όπως αναφέρει το Βήμα της Κυριακής, τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια (NPLs) των επιχειρήσεων το πρώτο τρίμηνο του 2017 διαμορφώθηκαν στα 42,7 δισ. ευρώ, ενώ τα μη εξυπηρετούμενα ανοίγματα NPEs (περιλαμβάνονται και τα δάνεια με καθυστέρηση και κάτω από 90 ημέρες) διαμορφώθηκαν στα 61,9 δισ. ευρώ (53% του συνόλου).
Οι τέσσερις συστημικές τράπεζες σε διατραπεζικό σύστημα σύστησαν πριν από ένα χρόνο το NPLs Forum με στόχο την από κοινού αντιμετώπιση των προβληματικών δανείων.
Έχουν μάλιστα καταρτίσει λίστα 75 επιχειρήσεων, τα «κόκκινα» δάνεια των οποίων ανέρχονται σε 10 δισ. ευρώ και αντιπροσωπεύουν το 20% των NPLs. Στόχος του διατραπεζικού αυτού forum είναι μέσα στο 2018 αυτές οι υποθέσεις να έχουν διευθετηθεί.
*Διαβάστε περισσότερα στο Βήμα της Κυριακής
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- «Νταντάδες της Γειτονιάς»: Οι νέοι δικαιούχοι – Πώς θα κάνετε αίτηση στην ηλεκτρονική πλατφόρμα
- Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (4/6): Δράση με Σουηδία – Ελλάδα και φιλικά ματς ενόψει Μουντιάλ
- Γιώργος Μαζωνάκης: Απαντά για τα σημάδια στο πρόσωπο του
- Κάποιος να θυμίσει στον Κυριάκο Μητσοτάκη την ιστορία του Νίξον
- Κίνηση: Μποτιλιάρισμα σε Κηφισό και Κηφισίας – Καθυστερήσεις στην Αττική Οδό
- «Δεν χρειάζεται σχόλιο»: To βίντεο της ΚΑΕ Ολυμπιακός για το φάουλ του Ναν στο τέλος (vid)
- Βέροια: Κατέρρευσε τμήμα αρχαίου τείχους στην αυλή του – Πινγκ πονγκ ευθυνών μεταξύ Αρχαιολογίας και Δήμου
- Φοροαπαλλαγές: Μπαίνουν στο μικροσκόπιο των Βρυξελλών – Κατηγορίες και κόστη
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 04.06.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/06/pexels-josh-hild-1270765-4606770-315x220.jpg)




























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442