Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Εγκρίθηκαν και από την Γερουσία οι κυρώσεις εις βάρος της Ρωσίας

Εγκρίθηκαν και από την Γερουσία οι κυρώσεις εις βάρος της Ρωσίας

Με το συντριπτικό 98-2, η αμερικανική γερουσία ενέκρινε την επιβολή νέων κυρώσεων σε Ρωσία (για την Κριμαία και την υπόθεση των εκλογών του 2016), Ιράν και Βόρειο Κορέα, αψηφώντας τον πρόεδρο Τραμπ. Το συντριπτικό ποσοστό κάνει ακόμα πιο δύσκολα τα πράγματα για τον Λευκό Οίκο σε περίπτωση που αποφασίσει να ασκήσει βέτο.

Με το συντριπτικό 98-2, η αμερικανική γερουσία ενέκρινε την επιβολή νέων κυρώσεων σε Ρωσία, Ιράν και Βόρειο Κορέα, αψηφώντας τον πρόεδρο Τραμπ.

Το συντριπτικό ποσοστό κάνει ακόμα πιο δύσκολα τα πράγματα για τον Λευκό Οίκο σε περίπτωση που αποφασίσει να ασκήσει βέτο.

Οι κυρώσεις αφορούν στην «τιμωρία» της Ρωσίας για την προσάρτηση της Κριμαίας το 2014, αλλά και για την υπόθεση της εμπλοκής στις αμερικανικές εκλογές του 2016, πράγμα που η Ρωσία αρνείται κατηγορηματικά.

Πάντως, η απόφαση της Γερουσίας δεν προκαλεί «πονοκεφάλους» μόνο στον Λευκό Οίκο. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δηλώνει ανήσυχη για «τις πιθανές συνέπειες στην ενεργειακή ανεξαρτησία της ΕΕ».

Η ευρωπαϊκή ανησυχία αφορά ειδικά το φυσικό αέριο και τους αγωγούς: Η Κομισιόν ανέφερε ενδεικτικά ότι οι κυρώσεις θα μπορούσαν να πλήξουν «τις υποδομές που μεταφέρουν ενεργειακούς πόρους στην Ευρώπη (…) καθώς και έργα κρίσιμης σημασίας για τους ευρωπαϊκούς στόχους, όπως είναι το σχέδιο μεταφοράς υγροποιημένου φυσικού αερίου (GNL) μέσω της Βαλτικής».

Αναμενόμενες και οι ρωσικές αντιδράσεις. «Οι νέες κυρώσεις εναντίον της Ρωσίας απειλούν να καταστρέψουν τις προοπτικές εξομάλυνσης των σχέσεων Μόσχας- Ουάσινγκτον» ανέφερε ήδη από την Τετάρτη ο υφυπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Ριαμπκόφ.

Όμως πρόσθεσε ότι «δεν θα υποκύψουμε στο συναίσθημα». «Θα εργαστούμε για να βρούμε άλλους τρόπους να προχωρήσουμε (…) και να αναζητήσουμε συμβιβασμούς σε θέματα που είναι σημαντικά για τη Ρωσία όπως, πιστεύω, και για τις ΗΠΑ: η καταπολέμηση της τρομοκρατίας, η διάδοση των όπλων μαζικής καταστροφής», επεσήμανε ο Ρώσος υπουργός.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024