Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σενάρια για άνοιγμα Αμμοχώστου από την Άγκυρα

Σενάρια για άνοιγμα Αμμοχώστου από την Άγκυρα

Έντονες είναι οι φήμες για άνοιγμα της Αμμοχώστου και επιστροφή των κατοίκων των Βαρωσίων στο νότιο τμήμα της πόλης με βάση πληροφορίες οι οποίες προέρχονται από τα Κατεχόμενα και την Άγκυρα. Σε προληπτική καταγγελία των τουρκικών σχεδίων στον ΟΗΕ θα προχωρήσει η Κυπριακή Δημοκρατία.

Έντονες είναι οι φήμες για άνοιγμα της Αμμοχώστου και επιστροφή των κατοίκων των Βαρωσίων στο νότιο τμήμα της πόλης με βάση πληροφορίες οι οποίες προέρχονται από τα Κατεχόμενα και την Άγκυρα.

Σε προληπτική καταγγελία των τουρκικών σχεδίων στον ΟΗΕ θα προχωρήσει η Κυπριακή Δημοκρατία, καθώς όπως είπε ο κύπριος υπουργός Εξωτερικών, Γιάννης Κασουλίδης, η Λευκωσία αντιλαμβάνεται πιθανή τέτοια εξέλιξη ως επέκταση της τουρκικής κατοχής στο νησί, σύμφωνα με την Καθημερινή.

Τα τουρκικά σχέδια προβλέπουν το άνοιγμα του Βαρωσίου υπό τουρκοκυπριακή διοίκηση και την παραχώρηση του δικαιώματος της επιστροφής των νόμιμων κατοίκων και ιδιοκτητών στις περιουσίες τους. Σύμφωνα με τους τελευταίους υπολογισμούς της τουρκικής πλευράς, με το άνοιγμα της κλειστής πόλης, ενδέχεται να πάρουν το δρόμο της επιστροφής 10.000-15.000 πολίτες.

Από την ελληνοκυπριακή πλευρά οι τουρκικές κινήσεις γίνονται αντιληπτές ως προσπάθεια δημιουργίας τετελεσμένων που θα επιβαρύνουν περισσότερο τη θέση της Λευκωσίας σε πιθανότητα εκ νέου έναρξης των συνομιλιών για το Κυπριακό.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Θρίαμβος του Ολυμπιακού στην Πόλη – Ήρωας ο Τζολάκης στα πέναλτι και επική πρόκριση στα ημιτελικά (1-0, 2-3 στα πεν., vids)

Ο Ολυμπιακός πήρε τεράστια πρόκριση στα ημιτελικά του Conference League - Ήρωας των «ερυθρόλευκων ο Τζολάκης στη διαδικασία των πέναλτι καθώς ο γκολκίπερ του Ολυμπιακού απέκρουσε τρία πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024