Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Θεοχαρόπουλος: Τεχνητό success story η έξοδος στις αγορές

Θεοχαρόπουλος: Τεχνητό success story η έξοδος στις αγορές

Ο επικεφαλής της ΔΗΜΑΡ, Θανάσης Θεοχαρόπουλος στην ομιλία του στην 1η Συνεδρίαση του Κεντρικού Συμβουλίου της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, χαρακτήρισε μεν ως θετική εξέλιξη την έξοδο στις αγορές, αλλά «έως εκεί, όχι ξανά ένα τεχνητό success story για καθαρά επικοινωνιακούς λόγους. Δεν το αντέχει η ελληνική κοινωνία».

Ο επικεφαλής της ΔΗΜΑΡ, Θανάσης Θεοχαρόπουλος στην ομιλία του στην 1η Συνεδρίαση του Κεντρικού Συμβουλίου της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, χαρακτήρισε μεν ως θετική εξέλιξη την έξοδο στις αγορές, αλλά «έως εκεί, όχι ξανά ένα τεχνητό success story για καθαρά επικοινωνιακούς λόγους. Δεν το αντέχει η ελληνική κοινωνία».

Είπε ότι η κυβέρνηση «είναι ένα διαρκές αυτογκόλ» και πρόσθεσε -με αφορμή και όσα αποκαλύπτονται- ότι «ο Βαρουφάκης αλλά και συνολικά η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αντιμετώπισε ολόκληρη την χώρα ως παιχνίδι. Αυτό όμως συνέβη με ευθύνη του κ. Τσίπρα, ο οποίος είναι ο καλύτερος διαφημιστής του βιβλίου Βαρουφάκη, του εξασφάλισε ένα best seller με θύμα ολόκληρη την ελληνική κοινωνία».

Ο κ. Θεοχαρόπουλος τόνισε την αναγκαιότητα ενός αναπτυξιακού σοκ για το οποίο απαιτούνται πολιτικές κοινωνικής συνοχής, συμμαχίας ιδιωτικού και δημοσίου τομέα, στήριξης κάθε υγιούς και ελπιδοφόρος ιδιωτικής πρωτοβουλίας καθώς και ένα κράτος που επενδύει στις υπηρεσίες και όχι στα επιδόματα. Και υπογράμμισε ότι απαιτείται πολιτική σταθερότητα, συναίνεση και πολιτική συνεννόηση, τονίζοντας «αυτό που αναζητούν και δεν βρίσκουν οι ξένοι επενδυτές είναι αυτή ακριβώς η συνεννόηση και η σταθερότητα».

«Εμείς θα εγγυηθούμε τη σταθερότητα, τη συναίνεση και συνεννόηση. Γιατί χωρίς αυτά τα τρία, ανάπτυξη δεν θα υπάρξει», πρόσθεσε, χαρακτηριστικά.

«Να μην πέσουμε στην παγίδα του ΣΥΡΙΖΑ»

Είπε ότι η χώρα έχει βυθιστεί σε τέλμα, εγκάλεσε την κυβέρνηση για απειλή των θεμελίων του δημοκρατικού πολιτεύματος μέσω των προσπαθειών της «να υπαγάγει τη Δικαιοσύνη ως παραπληρωματικό στοιχείο της εκτελεστικής εξουσίας».

Σημείωσε, ταυτόχρονα, «όπως όμως δεν πρέπει να πέσουμε στην παγίδα του ΣΥΡΙΖΑ που στο όνομα μιας δήθεν υπεράσπισης των φτωχών ζητά η εκτελεστική να υποκαταστήσει τη δικαστική εξουσία, έτσι δεν πρέπει να υιοθετήσουμε και ένα σκηνικό που θέλει τους δικαστές να είναι υπεράνω οποιασδήποτε κριτικής».

Ο κ. Θεοχαρόπουλος εξέφρασε επίσης την οργή του για απόψεις που «παρά το ότι η κυβέρνηση όντως τραυματίζει τη δημοκρατία» καταλήγουν στο συμπέρασμα «ότι έχουμε χούντα», τονίζοντας ότι από μια τέτοια αντίληψη θα βγει ακόμα πιο ζημιωμένη η δημοκρατία, καθώς «ο χαρακτηρισμός όλων ως σταλινικών, ναζιστών, ολοκληρωτικών το μόνο που επιτυγχάνει είναι τη ρευστοποίηση της έννοιας του ναζισμού, του σταλινισμού, του ολοκληρωτισμού και από αυτή τη ρευστοποίηση ένας είναι ο χαμένος. Εκείνος που ακόμη εξακολουθεί να πιστεύει στο πάντρεμα των αξιών της ελευθερίας με αυτές της ισότητας. Χαμένη βγαίνει η Κεντροαριστερά και η Σοσιαλδημοκρατία».

«Ευκαιρία που χάθηκε το Κυπριακό»

Αναφερόμενος στο Κυπριακό έκανε λόγο για «άλλη μια ευκαιρία που χάθηκε», σημειώνοντας ότι «κάθε μη λύση οδηγεί σε χειρότερη κατάσταση και σε διαιώνιση ενός απαράδεκτου καθεστώτος» και ότι «όλες οι πλευρές έπρεπε να συμβάλλουν προς την κατεύθυνση επίτευξης ενός συμβιβασμού που θα μπορούσε να γίνει αποδεκτός από τον κυπριακό λαό».

Είπε ότι η Τουρκία διαχρονικά με τη στάση της δεν συμβάλλει στην εξεύρεση λύσης, ανέφερε ότι η ΔΗΜΑΡ είχε τονίσει ότι η ελληνική κυβέρνηση «πρέπει να συμβάλλει με εποικοδομητικές προτάσεις και όχι με θέσεις που δυσκολεύουν τη συνεννόηση και τη συνεργασία των δυο πλευρών».

«Από την πλευρά της κυβέρνησης δεν έχουν ακόμη και σήμερα διευκρινισθεί συγκεκριμένες πτυχές της διαπραγμάτευσης ενώ συνεχίζεται πλέον μία απαράδεκτη κατάσταση στην Κύπρο χωρίς συγκεκριμένες προοπτικές λύσης. Για τη ΔΗΜΑΡ η εθνική συνεννόηση στο Κυπριακό έχει έννοια μόνο όταν στοχεύει στην αναζήτηση εξεύρεσης λύσης, όχι αν πρόκειται για εθνική συνεννόηση σε μία κατεύθυνση παράτασης του αδιέξοδου», προσέθεσε.

«Αναγκαία η δημιουργία ισχυρού πόλου για προοδευτική λύση»

Σε ό,τι αφορά την περαιτέρω πορεία της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, ο κ. Θεοχαρόπουλος αναφέρθηκε στη σταθερή πρόταση της ΔΗΜΑΡ για διπλή κάλπη, όπου «στη μία θα εκλέξουμε επικεφαλής και στην άλλη θα απαντήσουμε στο ερώτημα αν επιθυμούμε ομοσπονδιακό πολυκομματικό σχήμα ή τη μετάβαση σ’ ένα ενιαίο κόμμα, το οποίο θα αναγνωρίζει τη διαφορετικότητα των απόψεων και μέσα από την ενότητα θα προχωρά».

Ο επικεφαλής της ΔΗΜΑΡ διατύπωσε την θέση του για «ένα ενιαίο προοδευτικό σοσιαλδημοκρατικό κόμμα με υπέρβαση της μεταβατικής ομοσπονδιακής πολυκομματικής δομής».

«Στόχος είναι η ριζική ανατροπή των πολιτικών συσχετισμών με την καθοριστική ενίσχυση του χώρου μας και όχι η οριακή αύξηση των ποσοστών μας. Για να γίνει αυτό όμως χρειάζονται υπερβάσεις σε όλα τα επίπεδα», ανέφερε ο κ. Θεοχαρόπουλος, τονίζοντας την αναγκαιότητα δημιουργίας ενός ισχυρού αυτόνομου πόλου που θα δώσει προοδευτική λύση για την διακυβέρνηση του τόπου και ο οποίος πρέπει να προβεί σε άμεσα καινοτόμες δράσεις προκειμένου να μην κινδυνεύσει να συνθλιβεί «ανάμεσα στο μίσος για τον ΣΥΡΙΖΑ που οδηγεί κατευθείαν στη ΝΔ και το αντιευρωπαϊκό ρεύμα που οδηγεί σε εθνικολαϊκιστές».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

«Δεν περίμενα να ζήσω τέτοιο πάθος» – Τρελάθηκε ο Μεντιλίμπαρ με την υποδοχή στο «Βενιζέλος»

Ο Ισπανός τεχνικός του Ολυμπιακού ζει ένα όνειρο στο μεγάλο λιμάνι και δεν κρύβει τον θαυμασμό του για τους οπαδούς των «ερυθρόλευκων»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024