Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αντίρριο – Ιωάννινα σε 1 ώρα και 45 λεπτά

Αντίρριο – Ιωάννινα σε 1 ώρα και 45 λεπτά

Παραδόθηκε την Τετάρτη το μεσημέρι στην κυκλοφορία το νέο τμήμα Αμφιλοχία - Σελλάδες της Ιόνιας Οδού, το οποίο συμπληρώνει το παζλ ενός συνεχόμενου, σύγχρονου αυτοκινητόδρομου συνολικού μήκους 182 χλμ. από το Αντίρριο μέχρι την Πέρδικα Ιωαννίνων.

Παραδόθηκε την Τετάρτη το μεσημέρι στην κυκλοφορία το νέο τμήμα Αμφιλοχία – Σελλάδες της Ιόνιας Οδού, το οποίο συμπληρώνει το παζλ ενός συνεχόμενου, σύγχρονου αυτοκινητόδρομου συνολικού μήκους 182 χλμ. από το Αντίρριο μέχρι την Πέρδικα Ιωαννίνων.

Πρόκειται για ένα τμήμα 27χλμ., με την πλήρη λειτουργία του οποίου παρακάμπτονται οι στροφές της περιοχής Μενιδίου, με αποτέλεσμα η διάρκεια της διαδρομής από τον ανισόπεδο κόμβο Αμφιλοχίας έως και την παράκαμψη Άρτας, να μειώνεται σχεδόν στο μισό. Οι οδηγοί θα χρειάζονται 20 λεπτά από τα 40 που διαρκεί σήμερα η διαδρομή.

Το σύνολο του τμήματος διαθέτει δυο λωρίδες κυκλοφορίας και λωρίδα έκτακτης ανάγκης, ενώ στα τεχνικά του χαρακτηριστικά περιλαμβάνονται 5 γέφυρες, 22 άνω και κάτω διαβάσεις και 34 οχετοί. Στο τμήμα συναντάται ο ημικόμβος Κομποτίου στο 125,7ο χλμ. ο οποίος συνδέει την Ιόνια Οδό με την υφιστάμενη εθνική οδό Αντιρρίου – Άρτας.

Μέχρι σήμερα, βρίσκονται σε κυκλοφορία το τμήμα από Αντίρριο έως Ανισόπεδο Κόμβο Αμφιλοχίας, συνολικού μήκους 102 χλμ., και το τμήμα από την αρχή της παράκαμψης Άρτας (περιοχή Σελλάδες) έως και την Πέρδικα, συνολικού μήκους 53 χλμ. Το ταξίδι από το Αντίρριο μέχρι τα Ιωάννινα, μέσω των λειτουργούντων τμημάτων της Ιόνιας Οδού, θα διαρκεί από σήμερα περίπου 1 ώρα και 45 λεπτά, αντί σχεδόν 3,5 ωρών που απαιτούνταν. Με την πλήρη ολοκλήρωση του αυτοκινητοδρόμου, η διάρκεια θα μειωθεί σε μόλις 1 ώρα και 30 λεπτά.

Η ολοκλήρωση του αυτοκινητόδρομου της Ιόνιας Οδού, η οποία βγάζει ουσιαστικά από την απομόνωση τη Δυτική Ελλάδα, που δεν διέθετε μέχρι σήμερα αξιόπιστο οδικό δίκτυο, αναμένεται μέσα στον Αύγουστο. Σε εκκρεμότητα μένει ακόμα η απόδοση στους οδηγούς του τελευταίου τμήματος, Πέρδικα – Εγνατία, μήκους 14 χλμ.

Προχωρώντας τις εργασίες για την πλήρη ολοκλήρωση του αυτοκινητόδρομου, από την επομένη της παράδοσης, δηλαδή αύριο Πέμπτη 27 Ιουλίου έως την Τρίτη 1η Αυγούστου 2017, θα ισχύσουν κυκλοφοριακές μεταξύ Φιλιππιάδας και Πέρδικας Ιωαννίνων. Σκοπός είναι η εκτέλεση εργασιών σύνδεσης του βόρειου τμήματος του αυτοκινητοδρόμου από την Πέρδικα ως την Εγνατία.

Στο διάστημα αυτό, οι οδηγοί με κατεύθυνση προς Ιωάννινα θα εξέρχονται του αυτοκινητοδρόμου στον Α/Κ Φιλιππιάδας και διαμέσου της παλαιάς εθνικής οδού Άρτας-Ιωαννίνων και τη χρήση προσωρινών ενημερωτικών πινακίδων, θα κατευθύνονται στον προορισμό της επιλογής τους. Ακόμη, οι οδηγοί με κατεύθυνση προς Αντίρριο, διαμέσου της ΠΕΟ και τη χρήση προσωρινών ενημερωτικών πινακίδων, θα προσεγγίζουν τον Α/Κ Φιλιππιάδας, από όπου και θα εισέρχονται στον αυτοκινητόδρομο με κατεύθυνση προς Αντίρριο.

Κατά τη διάρκεια ισχύος των παραπάνω ρυθμίσεων, θα ισχύει αποκλεισμός όλων των κλάδων εισόδου και εξόδου από και προς τον αυτοκινητόδρομο των Ανισόπεδων Κόμβων Τερόβου και Γοργόμυλου, καθώς και του Ημικόμβου Αμμότοπου.

Όλγα Κλώντζα

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Το μεγάλο λάθος του Σλούκα έδωσε το πλεονέκτημα στην Μακάμπι (vid)

Ο Κώστας Σλούκας πήρε την λάθος απόφαση, τη λάθος στιγμή. Και η Μακάμπι…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024