Ο αντ’ αυτού ή αλλιώς εθνικός κοριός Λαλάει και το παίζει αδικημένος και στοχοποιημένος. Ο χαχανούλης δεν θα τον ρωτήσει αλλά το in, όσες Slapp αγωγές και αν του ρίξει, το Κράτος Δικαίου θα στηρίξει
Κέρκυρα: Φωτιά στο όρος Παντοκράτορας με συνεχείς αναζωπυρώσεις
Μάχη με τις φλόγες στο όρος Παντοκράτορας, στην περιοχή Λούτσες -
Περίθεια, δίνουν, από το μεσημέρι της Δευτέρας πυροσβεστικές δυνάμεις. Η
πυρκαγιά που ξέσπασε, από αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής αιτίες, έχει
τυλίξει στις φλόγες δασικές εκτάσεις στις απόκρημνες βουνοπλαγιές του
όρους Παντοκράτορα, ενώ μεγάλη πυροσβεστική δύναμη βρίσκεται στην
περιοχή.
Μάχη με τις φλόγες στο όρος Παντοκράτορας, στην περιοχή Λούτσες – Περίθεια, δίνουν, από το μεσημέρι της Δευτέρας πυροσβεστικές δυνάμεις. Η πυρκαγιά που ξέσπασε, από αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής αιτίες, έχει τυλίξει στις φλόγες δασικές εκτάσεις στις απόκρημνες βουνοπλαγιές του όρους Παντοκράτορα, ενώ μεγάλη πυροσβεστική δύναμη βρίσκεται στην περιοχή.
Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ευθύμης Γεωργακόπουλος, η φωτιά που κινείται στην κορυφογραμμή του όρους Παντοκράτορα και στις κρημνώδεις βουνοπλαγιές του, βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη και έχει συνεχείς αναζωπυρώσεις, λόγω των ανέμων που φυσούν στην περιοχή».
Στην προσπάθεια περιορισμού της πύρινης λαίλαπας, που στο πέρασμά της έχει κάψει εκατοντάδες στρέμματα δασικής έκτασης, συμμετέχει όλη η πυροσβεστική δύναμη του νησιού και πεζοπόρα τμήματα, ενώ από αέρος συνδράμουν τέσσερα πυροσβεστικά ελικόπτερα τύπου πετζετέλ και τρία ελικόπτερα τύπου καναντέρ. Στην πυροσβεστική δύναμη έχουν προστεθεί οι υδροφόρες της Πολιτικής Προστασίας της Κέρκυρας, αλλά και δυνάμεις από την Ηπειρωτική Ελλάδα.
Από το απόγευμα της Δευτέρας, τα ορεινά χωριά Λούτσες και Περίθεια έμειναν για αρκετές ώρες χωρίς ρεύμα, ενώ δεν κινδυνεύουν κατοικημένες περιοχές.
«Όλη η πυροσβεστική δύναμη καταβάλλει υπεράνθρωπες προσπάθειες για τον περιορισμό της φωτιάς. Δεν κινδυνεύουν κατοικημένες περιοχές, ούτε η Παλιά Περίθεια» επεσήμανε ο κ. Γεωργακόπουλος.
Η Παλιά Περίθεια, που βρίσκεται σε 420 μέτρα υψόμετρο, είναι ένα ερειπωμένο σήμερα χωριό, που είναι χτισμένο στην καρδιά του όρους Παντοκράτορα. Πρόκειται για ένα από τα αξιολογότερα αρχιτεκτονικά στολίδια της Κέρκυρας, καθώς διατηρεί αναλλοίωτη την ατμόσφαιρα και την τέχνη της ενετικής εποχής. Οι αμέτρητες εκκλησίες της Παλιάς Περίθειας και τα περίπου 130 ερειπωμένα αρχοντικά σπίτια της είναι πέτρινα και χτισμένα βάσει ενετικών προτύπων, ενώ θεωρούνται, από τους ειδικούς, αρχιτεκτονικά αριστουργήματα.
Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας δεν μπορεί να κρυφτεί πίσω από μια ΕΔΕ που διετάχθη άρον - άρον μετά τη δημοσιοποίηση και την πολιτική ανάδειξη του περιστατικού, για να αποφύγει την ανάληψη σοβαρής πολιτικής ευθύνης της, λέει το ΠΑΣΟΚ
Οι υποψήφιοι των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές 2026 θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία έως την Πέμπτη 16 Ιουλίου, στις 23:59
Το καθαρό μυαλό, η συναισθηματική απόσταση και η προσήλωση στα πραγματικά ενδιαφέρονται είναι οι πυλώνες στους οποίους πρέπει να στηριχθούν οι επιλογές των υποψηφίων για τη σωστή συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου