Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Βαρουφάκης απαντά σε Τσίπρα, «επιλέχθηκα εξαιτίας του σχεδίου μου»

Βαρουφάκης απαντά σε Τσίπρα, «επιλέχθηκα εξαιτίας του σχεδίου μου»

Στις επικρίσεις του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα για τα όσα αναφέρει στο βιβλίο του ο Γιάνης Βαρουφάκης απαντά ο τέως υπουργός Οικονομικών, κατηγορώντας τον Τσίπρα για «ανακολουθία» στα όσα λέει. «Είχα παρουσιάσει το plan B πριν πάρω το υπουργείο Οικονομικών, οπότε είτε ήμουν η σωστή επιλογή για σύγκρουση επειδή το σχέδιο ήταν πειστικό, είτε το σχέδιο ήταν πειστικό και άρα ήμουν η λανθασμένη επιλογή» λέει.

Στις επικρίσεις του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα για τα όσα αναφέρει στο βιβλίο του ο Γιάνης Βαρουφάκης απαντά ο τέως υπουργός Οικονομικών, κατηγορώντας τον Τσίπρα για «ανακολουθία» στα όσα λέει.

Ο Βαρουφάκης απάντησε με επιστολή του στον βρετανικό Guardian τη Δευτέρα, όπου και είχε δημοσιευτεί προηγουμένως η συνέντευξη στην οποία ο Αλ.Τσίπρας έλεγε ότι το σχέδιο που είχε παρουσιάσει ο Γ.Βαρουφάκης ήταν «θολό, αδύναμο, αναποτελεσματικό και δεν άξιζε καν να το συζητήσουμε». Στα λάθη του, ο Αλ.Τσίπρας αποτιμά και την «επιλογή προσώπων».

Στην απάντησή του, ο Γ.Βαρουφάκης κατηγορεί τον Αλ.Τσίπρα για «βαθιά ανακολουθία» στα παραπάνω.

«Είχα παρουσιάσει πριν κερδίσουμε τις εκλογές του Ιανουαρίου του 2015 τα σχέδιά μου στον κ. Τσίπρα για την αποτροπή της επίθεσης της τρόικας και την αντίδραση σε ενδεχόμενο αδιέξοδο, όπως και σε κάθε κίνηση της τρόικα για έξωση της Ελλάδας από την Ευρωζώνη» γράφει ο Γ.Βαρουφάκης. «Επιλέχθηκα, υποθέτει κανείς, στη βάση της αξίας [αυτών των σχεδίων]» συνεχίζει.

«Είτε ήμουν η σωστή επιλογή για να τεθώ μπροστά στη «σύγκρουση» με την τρόικα επειδή τα σχέδιά μου ήταν πειστικά, είτε τα σχέδιά μου δεν ήταν πειστικά και, άρα, ήμουν η λανθασμένη επιλογή για να γίνω ο πρώτος του υπουργός Οικονομικών» λέει ο Γ.Βαρουφάκης.

Συνεχίζει δε λέγοντας πως είναι «υποκριτικό» να υποστηρίζει ο πρωθυπουργός πως ήταν σωστή επιλογή για το ΥΠΟΙΚ ενώ το plan B ήταν αναποτελεσματικό. Κι αυτό επειδή «αποκαλύπτει την αδυναμία να κρατήσει κανείς μία ριζοσπαστική κριτική των προκατόων του την ώρα που υιοθετεί το δόγμα «δεν υπάρχει εναλλακτική»».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Συμφώνησε για νέο συμβόλαιο το μεγαλύτερο ταλέντο της Παρί

Συμφώνησε για νέο συμβόλαιο συνεργασίας ένας από τους πιο ταλαντούχους παίκτες της Παρί Σεν Ζερμέν.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024