Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μουσικός παίζει κιθάρα ενώ χειρουργείται στον εγκέφαλο

Μουσικός παίζει κιθάρα ενώ χειρουργείται στον εγκέφαλο

Έπαιζε κιθάρα ενώ υποβαλλόταν σε νευροχειρουργική επέμβαση. Η σκηνή δεν είναι βγαλμένη από ταινία, αλλά πρόκειται για μια τεχνική που χρησιμοποιείται εδώ και ορισμένα χρόνια ώστε να βοηθήσει τους γιατρούς να εστιάσουν με ακρίβεια στο τμήμα του εγκεφάλου που χειρουργούν.

Έπαιζε κιθάρα ενώ υποβαλλόταν σε νευροχειρουργική επέμβαση. Η σκηνή δεν είναι βγαλμένη από ταινία, αλλά πρόκειται για μια τεχνική που χρησιμοποιείται εδώ και ορισμένα χρόνια ώστε να βοηθήσει τους γιατρούς να εστιάσουν με ακρίβεια στο τμήμα του εγκεφάλου που χειρουργούν.

Για πρώτη φορά τέτοιου είδους επέμβαση έγινε στην Ινδία. Ο μουσικός Αμπισέκ Πρασάντ έζησε μια ιδιαίτερη εμπειρία που θα τον βοηθήσει να συνεχίσει την καριέρα του.

Ο 37χρονος ασθενής πάσχει από δυστονία, μια νευρολογική κινητική διαταραχή, η οποία χαρακτηρίζεται από συνεχείς μυϊκές συσπάσεις.

Ο Πρασάντ έπρεπε να έχει τις αισθήσεις του κατά τη διάρκεια της επέμβασης για να γνωρίζουν συνεχώς την εικόνα των αντιδράσεών του οι γιατροί και να εξακριβώσουν σε ποια ακριβώς τμήματα του εγκεφάλου πρέπει να επικεντρωθούν ώστε να σταματήσουν τις συσπάσεις στα τρία δάχτυλα του αριστερού χεριού του.

«Ήταν μια πολύ συγκινητική στιγμή για μένα και την οικογένειά μου. Ανυπομονούσα για αυτό» δήλωσε μετά την επέμβαση ο Πρασάντ που προτού ασχοληθεί με τη μουσική εργαζόταν ως τεχνικός πληροφορικής.

Φάνηκε ενθουσιασμένος από το αποτέλεσμα καθώς υποφέρει, από τον Οκτώβριο του 2015, από τηνευρολογική κινητική διαταραχή που απειλούσε την καριέρα του.

Όταν ξεκίνησε να ψάχνει τη λύση στο πρόβλημά του γνώρισε την απογοήτευση, αφού απευθύνθηκε για βοήθεια σε αρκετά νοσοκομεία οι περισσότεροι γιατροί όμως επικέντρωσαν το ενδιαφέρον τους στις συσπάσεις κι όχι στους νευρολογικούς παράγοντες που τις προκαλούσαν.

«Ήταν πολύ αποκαρδιωτικό και καταθλιπτικό για εμένα. Συνήθιζα να κλαίω συχνά εξαιτίας του. Κάθε πρωί, μόλις ξυπνούσα, προσπαθούσα να παίξω κιθάρα. Έπειτα από 5 λεπτά, τα παρατούσα» είχε πει ανασύροντας μνήνες από τη δύσκολη εκείνη περίοδο της ζωής του πριν από την επέμβαση.

«Ανοίξαμε μια τρύπα 14 χιλιοστών στο κρανίο και περάσαμε ένα ειδικό ηλεκτρόδιο στον εγκέφαλο έχοντας εφαρμόσει τοπική αναισθησία» εξήγησε ο Σάραν Σρινιβασάν, νευροχειρουργός στο νοσοκομείο Bhagwan Mahaveer Jain στο Μπανγκαλόρ, όπου χειρουργήθηκε ο μουσικός.

Είναι η όγδοη φορά παγκοσμίως που γίνεται μια τέτοια επέμβαση με τον ασθενή να έχει τις αισθήσεις του.

Η συγκεκριμένη διαταραχή εκτιμάται ότι προσβάλλει περίπου το 1-2% των επαγγελματιών μουσικών.

Έπειτα από την επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε να ο 37χρονος θα πρέπει υποβληθεί σε φυσικοθεραπείες για δύο εβδομάδες, ώστε να αναρρώσει και να αρχίσει ξανά να ασχολείται με τη μουσική του χωρίς να φοβάται τον πόνο.

«Πρώτος μου στόχος είναι να κυκλοφορήσω ένα άλμπουμ έως το τέλος του έτους ή τα μέσα του 2018» δήλωσε ο μουσικός.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 60-50: Ισοφάρισε σε 2-2 και ο τίτλος θα κριθεί σε πέμπτο παιχνίδι

Ο Παναθηναϊκός ισοφάρισε την σειρά με τον Ολυμπιακό (60-50), στους τελικούς της Α1 Μπάσκετ Γυναικών και πλέον όλα θα κριθούν στο 5ο ματς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024