Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ένατη θέση για την Αραούζου στα 5χλμ. ανοιχτής θαλάσσης

Ένατη θέση για την Αραούζου στα 5χλμ. ανοιχτής θαλάσσης

Με την κατάληψη της ένατης θέσης στα 5χλμ. της κολύμβησης σε ανοιχτή θάλασσα, ολοκλήρωσε η Κέλλυ Αραούζου τις προσπάθειές της στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα υγρού στίβου της Βουδαπέστης. Η Ελληνίδα κολυμβήτρια έκανε σαφώς καλύτερη εμφάνιση σε σχέση με το 10άρι, ακολούθησε τις προπορευόμενες αλλά δεν κατάφερε να μπει στην τριάδα και να υπερασπιστεί το ασημένιο μετάλλιο που είχε κατακτήσει στο αγώνισμα αυτό, το 2015 στο Καζάν.

Με την κατάληψη της ένατης θέσης στα 5χλμ. της κολύμβησης σε ανοιχτή θάλασσα, ολοκλήρωσε η Κέλλυ Αραούζου τις προσπάθειές της στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα υγρού στίβου της Βουδαπέστης. Η Ελληνίδα κολυμβήτρια έκανε σαφώς καλύτερη εμφάνιση σε σχέση με το 10άρι, έμεινε κοντά στο γκρουπ των πρωτοπόρων, αλλά δεν κατάφερε να ακολουθήσει το «άνοιγμα» της πρώτης τετράδας στο φινάλε της κούρσας κι έτσι δεν μπόρεσε να υπερασπιστεί το ασημένιο μετάλλιο που είχε κατακτήσει στο αγώνισμα αυτό, το 2015 στο Καζάν.

Με το σημερινό αγώνα της Αραούζου ολοκληρώθηκε η ελληνική παρουσία στη λίμνη Μπάλατον, όπου διεξάγονται τα αγωνίσματα του open water. Στην πρώτη μεγάλη διοργάνωση της μετά-Γιαννιώτη εποχής, η χώρα μας δεν κατάφερε να φτάσει σε κάποια σημαντική διάκριση, πολύ περισσότερο να κατακτήσει μετάλλιο, όπως συνέβαινε συνεχώς στα Παγκόσμια Πρωταθλήματα, από το 2007 κι έπειτα.

Νικήτρια του αγώνα αναδείχθηκε η Αμερικανίδα Ασλεϊ Τουίτσελ, που αποδείχθηκε πιο δυνατή στο σπριντ των τελευταίων μέτρων και άφησε πίσω της τη Γαλλίδα Ορελί Μιλέρ, που ήταν νικήτρια στα 10χλμ. Είναι το τρίτο συνεχόμενο χρυσό μετάλλιο για τις ΗΠΑ στο συγκεκριμένο αγώνισμα, καθώς στις δύο προηγούμενες διοργανώσεις νικήτρια είχε αναδειχθεί η Χέιλι Αντερσον, που σήμερα περιορίστηκε στην πέμπτη θέση.

Το χάλκινο μετάλλιο κρίθηκε στο φώτο-φίνις, με τη Βραζιλιάνα Ανα Μαρσέλα Κούνια να ανεβαίνει τελικά στο βάθρο, αφήνοντας εκτός τη «χρυσή» Ολυμπιονίκη του Ρίο, τη Σάρον Φαν Ρούβεντααλ από την Ολλανδία.

Τα αποτελέσματα στα 5χλμ. των γυναικών:
1. Ασλεϊ Τουίτσελ (ΗΠΑ) 59:07.0
2. Ορελί Μιλέρ (Γαλλία) 59:10.5
3. Ανα Μαρσέλα Κούνια (Βραζιλία) 59:11.4
4. Σάρον Φαν Ρούβεντααλ (Ολλανδία) 59:11.5
5. Χέιλι Αντερσον (ΗΠΑ) 59:26.2
6. Τζούλια Γκαμπριελέσκι (Ιταλία) 59:26.4
7. Μισέλ Γουέμπερ (Ν.Αφρική) 59:27.5
. Κία Μέλβερτον (Αυστραλία) 59:27.5
9. Κέλλυ Αραούζου (ΕΛΛΑΔΑ) 59:28.0

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Μεντιλίμπαρ: «Δεν συμβιβαζόμαστε με τίποτα άλλο εκτός από τη νίκη με ΑΕΚ – Να επισκεφτούμε ξανά αυτό το γήπεδο»

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ τόνισε πως ο Ολυμπιακός δεν θα συμβιβαστεί με τίποτα λιγότερο εκτός από τη νίκη ενώ υπογράμμισε με... νόημα πως οι «ερυθρόλευκοι» θέλουν να επισκεφτούν ξανά την «Opap Arena».

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024