Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σε ύφεση μεγάλη πυρκαγιά που έκαιγε όλο το βράδυ στον Κίσσαμο Χανίων

Σε ύφεση μεγάλη πυρκαγιά που έκαιγε όλο το βράδυ στον Κίσσαμο Χανίων

Χορτολιβαδική και δασική έκταση στην περιοχή μεταξύ Πλατάνου και Σφηναρίου στην Κίσσαμο Χανίων έκαψε πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το βράδυ της Παρασκευής στην περιοχή. Η πυρκαγιά εξελίχθηκε σε ένα μεγάλο μέτωπο μεταξύ των δύο περιοχών καίγοντας, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, 2.300 στρέμματα χορτολιβαδικής και δασικής έκτασης. Σε ύφεση η φωτιά.

Χορτολιβαδική και δασική έκταση στην περιοχή μεταξύ Πλατάνου και Σφηναρίου στην Κίσσαμο Χανίων έκαψε πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το βράδυ της Παρασκευής στην περιοχή.

Η πυρκαγιά εξελίχθηκε σε ένα μεγάλο μέτωπο μεταξύ των δύο περιοχών καίγοντας, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, 2.300 στρέμματα χορτολιβαδικής και δασικής έκτασης.

Στο σημείο επιχείρησαν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις που όλη τη νύxτα προσπαθούσαν να σβήσουν τη φωτιά και να αποτρέψουν το ενδεχόμενο επέκτασής της προς κατοικημένες περιοχές.

Συνολικά στο σημείο βρέθηκαν με τα πληρώματα τους 18 οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, μια υδροφόρος του Πεδίου Βολής Κρήτης, ένα πυροσβεστικό όχημα του Ναυστάθμου Κρήτης, το πυροσβεστικό όχημα του Δήμου Χανίων και οκτώ βοηθητικά οχήματα.

Παράλληλα, επιχείρησαν στο σημείο και δύο πεζοπόρα τμήματα.

Στην επιχείρηση κατάσβεσης της φωτιάς συμμετείχε το πρωί του Σαββάτου και το πυροσβεστικό ελικόπτερο που πραγματοποίησε δέκα ρίψεις νερού.

Η φωτιά βρίσκεται σε ύφεση, ενώ όπως δήλωσε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο διοικητής των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Κρήτης Γιάννης Μαραγκάκης, «κύριο μέλημά μας εκτός από τον έλεγχο και την κατάσβεση ήταν να μην επεκταθεί σε κατοικημένες περιοχές και να κάψει περιουσίες.

» Σώσαμε από τις φλόγες μια καλοκαιρινή πολυτελή κατοικία, ένα μικρό θερμοκήπιο καθώς και εκτάσεις που υπήρχαν μελίσσια και πρόβατα».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

«Έχουμε πίστη για κάτι μεγάλο»

Ο προπονητής της γυναικείας ομάδας πόλο του Ολυμπιακού, Δημήτρης Κραβαρίτης, μίλησε στο In.gr για το φαϊναλ φορ του Τσάμπιονς Λιγκ και τον στόχο των «ερυθρολεύκων».

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024