Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o

Πυρκαγιά στο παραποτάμιο δάσος του Νέστου στη Ξάνθη

Υπό έλεγχο τέθηκε το απόγευμα της Παρασκευής φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι στο παραποτάμιο δάσος του Νέστου, στα όρια του δήμου Τοπείρου, νότια της Ξάνθης. Η πυρκαγιά έκαψε περίπου 50 στρέμματα σε ένα από τα σημαντικότερα παραποτάμια δάση στην Ευρώπη.

Υπό έλεγχο τέθηκε το απόγευμα της Παρασκευής φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι στο παραποτάμιο δάσος του Νέστου, στα όρια του δήμου Τοπείρου, νότια της Ξάνθης.

Η φωτιά, η οποία έκαψε πενήντα περίπου στρέμματα δασικής έκτασης, ήταν αποτέλεσμα αναζωπύρωσης που σημειώθηκε το απόγευμα της Πέμπτης.

Για την κατάσβεσή της πυρκαγιάς επιχείρησαν εννέα οχήματα της Πυροσβεστικής και δυο πυροσβεστικά αεροπλάνα PZL.

Χάρη στην έγκαιρη παρέμβαση απετράπη μεγαλύτερη καταστροφή ενός από τους σημαντικότερους πνεύμονες πρασίνου στην χώρα και ενός από τα σημαντικότερα στην Ευρώπη παραποτάμια δάση, όπως είναι αυτό του Νέστου.

Κατά τη διάρκεια του τελευταίου 24ώρου, εκδηλώθηκαν 46 δασικές πυρκαγιές. Οι περισσότερες από αυτές τέθηκαν άμεσα υπό έλεγχο στο αρχικό τους στάδιο. Η κατάσταση όσον αφορά τις υπόλοιπες πυρκαγιές έχει ως εξής:

  • Όλες οι πυρκαγιές που έχουν εκδηλωθεί στη Ζάκυνθο έχουν οριοθετηθεί περιμετρικά και δεν υπάρχουν ενεργά μέτωπα.
  • Η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στην περιοχή Λευκίμμη Αλεξανδρούπολης δεν έχει ενεργό μέτωπο ενώ οι διάσπαρτες εστίες εντός της περιμέτρου αντιμετωπίζονται αποτελεσματικά από τις πυροσβεστικές δυνάμεις που επιχειρούν στην περιοχή.
  • Η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στην περιοχή Ζευγολατιό Κορίνθου έχει οριοθετηθεί περιμετρικά χωρίς ενεργό μέτωπο και αντιμετωπίζεται από τις πυροσβεστικές δυνάμεις.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Άσχημα μαντάτα για τον Αντετοκούνμπο

Αμφίβολος και για τις επόμενες αναμετρήσεις κόντρα στους Ιντιάνα Πέισερς, παραμένει ο ηγέτης των Μιλγουόκι Μπακς, Γιάννης Αντετοκούνμπο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024