Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
ΓΓ Ισότητας: Παρέμβαση για περιστατικό κακοποίησης γυναίκας στο Καλλιμάρμαρο

ΓΓ Ισότητας: Παρέμβαση για περιστατικό κακοποίησης γυναίκας στο Καλλιμάρμαρο

Αποτροπιασμό, αγανάκτηση και θλίψη εκφράζει με παρέμβασή της η Γενική Γραμματεία Ισότητας Φύλων για περιστατικό κακοποίησης που σημειώθηκε την Τετάρτη στο Καλλιμάρμαρο και κάνει τον γύρο του Διαδικτύου. Σε βίντεο που έχει αναρτηθεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης εμφανίζεται άνδρας να σπρώχνει και να χτυπά μία γυναίκα στις εξέδρες του Καλλιμάρμαρου κατά τη διάρκεια συναυλίας.

Αποτροπιασμό, αγανάκτηση και θλίψη εκφράζει με παρέμβασή της η Γενική Γραμματεία Ισότητας Φύλων για το περιστατικό κακοποίησης που σημειώθηκε την Τετάρτη στο Καλλιμάρμαρο και κάνει τον γύρο του Διαδικτύου.

Σε βίντεο που έχει αναρτηθεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης εμφανίζεται άνδρας να σπρώχνει και να χτυπά μία γυναίκα στις εξέδρες του Καλλιμάρμαρου κατά τη διάρκεια συναυλίας.

Η Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων εκφράζει «αποτροπιασμό για τον δράστη που θεωρεί δικαίωμα του να κακοποιεί σωματικά και λεκτικά τη σύντροφο του. Ένας άνθρωπος που φέρεται έτσι μπροστά σε τόσο κόσμο, τι είναι ικανός να κάνει πίσω από τις κλειστές πόρτες του σπιτιού του;

»Αγανάκτηση για μια κοινωνία που όχι μόνο δεν είχε τα ανακλαστικά να προστατέψει τη γυναίκα, αλλά στη συνέχεια αναλώθηκε σε ενέργειες που τελικά όχι μόνο επαναθυματοποιούν τη γυναίκα αλλά ακόμα και την ενοχοποιούν για το έγκλημα που η ίδια υφίσταται.

»Θλίψη για όλες αυτές τις γυναίκες που παλεύουν με το τέρας της έμφυλης βίας που τις καταδυναστεύει, τις ταπεινώνει, τους στερεί το δικαίωμα να ζήσουν με αξιοπρέπεια, ηρεμία κι ευτυχία.

Σε αυτές τις γυναίκες λέμε ότι δεν είναι μόνες!».

Η Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων ενημερώνει στην ανακοίνωσή της ότι έχει δημιουργήσει ένα πανελλαδικό υποστηρικτικό δίκτυο Συμβουλευτικών Κέντρων και Ξενώνων όπου, μαζί με την τηλεφωνική γραμμή υποστήριξης 15900, ειδικευμένοι σύμβουλοι βοηθούν τις γυναίκες που έχουν υποστεί τέτοιες συμπεριφορές.

«Όλοι μαζί μπορούμε να φτιάξουμε μια κοινωνία ισότητας κι αλληλεγγύης για όλους, γυναίκες και άντρες, με σεβασμό στη διαφορετικότητα και τα ανθρώπινα δικαιώματα!» καταλήγει η Γενική Γραμματεία Ισότητας.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Μπροστά του μόνο τελικοί

Ο Ολυμπιακός έφυγε από τον Καρβαλιάλ, πήγε στον Μεντιλίμπαρ και τα αποτελέσματα δείχνουν απολύτως ορατά.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024