Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Η δημοφιλία πολιτικών αρχηγών και κομμάτων σε Facebook και Τwitter

Η δημοφιλία πολιτικών αρχηγών και κομμάτων σε Facebook και Τwitter

Πιο δημοφιλής πολιτικός στο Facebook εμφανίζεται ο Αλέξης Τσίπρας και πιο δημοφιλής κομματικός λογαριασμός εκείνος του ΣΥΡΙΖΑ. Ωστόσο, η δημοτικότητα του κυβερνητικού λογαριασμού έχει μειωθεί σε σχέση με πέρσι. Στο Twitter πιο δημοφιλής είναι ο λογαριασμός του πρωθυπουργού, όμως ο λογαριασμός της ΝΔ έχει τα περισσότερα retweets.

Πιο δημοφιλής πολιτικός στο Facebook εμφανίζεται ο Αλέξης Τσίπρας και πιο δημοφιλής κομματικός λογαριασμός εκείνος του ΣΥΡΙΖΑ. Ωστόσο, η δημοτικότητα του κυβερνητικού λογαριασμού έχει μειωθεί σε σχέση με πέρσι.

Στο Twitter πιο δημοφιλής είναι ο λογαριασμός του πρωθυπουργού, όμως ο λογαριασμός της ΝΔ έχει τα περισσότερα retweets.

Σύμφωνα με ετήσια μελέτη της εταιρείας «aboutpeople» για την παρουσία και τη διαδραστικότητα των κοινοβουλευτικών κομμάτων αλλά και των αρχηγών τους στο Facebook και το Twitter, σημειώνεται πτώση σε followers στο Facebook – σε σχέση με πέρσι -για τον ΣΥΡΙΖΑ και την Ένωση Κεντρώων.

Η μελέτη, που βασίζεται σε στοιχεία του περασμένου Ιουνίου και περιλαμβάνει συγκρίσεις με τις αντίστοιχες περσινές επιδόσεις των κομμάτων, αποκαλύπτει ότι πτώση, σε σχέση με πέρσι, έχει σημειωθεί στη δημοτικότητα των λογαριασμών των δύο κυβερνητικών εταίρων, Τσίπρα και Καμμένου, στο FB. Περισσότερες αναρτήσεις έχει κάνει το Ποτάμι, ενώ από τους πολιτικούς αρχηγούς τις περισσότερες αναρτήσεις στο FB έχει κάνει ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης.

Τα δεδομένα στο Twitter

Στο Twitter περισσότερους followers έχει ο ΣΥΡΙΖΑ, όμως μεγαλύτερη άνοδο στη δημοτικότητά τους παρουσιάζουν οι λογαριασμοί των κομμάτων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.

Λιγότερα tweets σε σχέση με πέρσι εμφανίζουν όλοι οι κομματικοί λογαριασμοί, εκτός από τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ τα περισσότερα retweets έχει ο λογαριασμός της ΝΔ.

Πιο δημοφιλής είναι ο λογαριασμός του πρωθυπουργού στο Twitter, ο οποίος έχει αυξήσει τη δημοτικότητά. Το ίδιο ισχύει και για τον λογαριασμό του αρχηγού της ΝΔ.

Τα περισσότερα tweets ανήκουν στην πρόεδρο της ΔΗΣΥ Φώφη Γεννηματά, ενώ τα περισσότερα retweets εμφανίζονται στους λογαριασμούς των Μητσοτάκη, Καμμένου, Τσίπρα.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024