Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Γαβρόγλου: Το σύστημα των πανελλαδικών θα είναι σύντομα παρελθόν

Γαβρόγλου: Το σύστημα των πανελλαδικών θα είναι σύντομα παρελθόν

Την πεποίθησή του ότι θα προχωρήσει η αλλαγή στο λύκειο και στην εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση εξέφρασε, ο υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Κώστας Γαβρόγλου. «Το σημερινό καθεστώς των Πανελλαδικών Εξετάσεων θα είναι σύντομα παρελθόν» τονίζει και επαναλαμβάνει ότι σύντομα θα κατατεθεί η σχετική νομοθετική πρόταση από το υπουργείο.

Την πεποίθησή του ότι θα προχωρήσει η αλλαγή στο λύκειο και στην εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση εξέφρασε, ο υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Κώστας Γαβρόγλου.

«Το σημερινό καθεστώς των Πανελλαδικών Εξετάσεων θα είναι σύντομα παρελθόν», τονίζει στην Αυγή και επαναλαμβάνει ότι σύντομα θα κατατεθεί η σχετική νομοθετική πρόταση από το υπουργείο, βάσει της οποίας «από τη δομή του λυκείου και την ενίσχυση του Εθνικού Απολυτηρίου θα μπορούν οι μαθητές να έχουν πρόσβαση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση».

Ο υπουργός επανέλαβε ότι ο στόχος είναι η νομοθέτηση να γίνει το Σεπτέμβριο, ώστε οι μαθητές της φετινής Α’ Λυκείου να γνωρίζουν πώς θα μπουν στο πανεπιστήμιο σε τρία χρόνια.

Εξάλλου, ο κ. Γαβρόγλου χαρακτήρισε το διάλογο με την πανεπιστημιακή κοινότητα «εποικοδομητικό και με συγκλίσεις με καλοπροαίρετες παρατηρήσεις θετικά σχόλια, αλλά και σφοδρή κριτική, συχνά εκφρασμένη ορισμένες φορές με έναν λόγο κομματικό».

Παράλληλα, ο υπουργός ανέφερε ότι «προκαλούν θλίψη οι ανακοινώσεις ορισμένων κομμάτων αλλά και του κ. Μητσοτάκη που επαναλαμβάνουν με τόσο μονότονο τρόπο και χωρίς κανένα επιχείρημα την απόσυρση του νομοσχεδίου για την τριτοβάθμια εκπαίδευση».

Το ΠΑΣΟΚ κατηγόρησε τον κ. Γαβρόγλου για υποκρισία αναφορικά με τη νέα δήλωσή του για τις πανελλαδικές εξετάσεις.

«Κύριε υπουργέ, καταλαβαίνουμε την ανάγκη σας να στηρίξετε πλέον τον πρωθυπουργό που μέσα σε μία ημέρα αδειάσατε. Καταλαβαίνουμε τη δύσκολη ισορροπία των «θέλω» σας μεταξύ των ιδεοληψιών σας και των κομματικών σας συντεχνιών που σχεδιάζουν εις βάρος μαθητών, οικογενειών και εκπαιδευτικών», επισημαίνει το ΠΑΣΟΚ, προσθέτοντας: «Δεν καταλαβαίνουμε, ωστόσο, πώς αναλαμβάνετε τόσο πρόθυμα και μάλιστα ως πανεπιστημιακός δάσκαλος να παίξετε σε κάθε επεισόδιο αυτής της υποκρισίας εις βάρος της νέας γενιάς και της χώρας που χρειάζεται να σχεδιάσει σοβαρά την εκπαίδευσή της για να βγει από την κρίση».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Πιτίνο: «Ο κόσμος του Παναθηναϊκού ήταν ο έκτος παίκτης»

Ο Ρικ Πιτίνο αποθέωσε τον Παναθηναϊκό για τη νίκη του απέναντι στη Μακάμπι Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024