
Ευρωπαϊκή πόρτα στις τουρκικές φιέστες για το αποτυχημένο πραξικόπημα
Μετά την Ολλανδία, η κυβέρνηση της Αυστρίας έρχεται να απαγορεύσει τα τουρκικά πανηγύρια επί ευρωπαϊκού εδάφους για το αποτυχημένο πραξικόπημα κατά του Ερντογάν. Η Βιέννη ανακοίνωσε ότι δεν θα επιτραπεί στον Τούρκο υπουργό Οικονομικών να συμμετάσχει σε τέτοιου είδους εκδηλώσεις.
Μετά την Ολλανδία, η κυβέρνηση της Αυστρίας έρχεται να απαγορεύσει τα τουρκικά πανηγύρια επί ευρωπαϊκού εδάφους για το αποτυχημένο πραξικόπημα κατά του Ερντογάν.
Η Βιέννη διά του εκπροσώπου του υπουργού Εξωτερικών, ανακοίνωσε ότι δεν θα επιτραπεί στον Τούρκο υπουργό Οικονομικών, Νιχάτ Ζεϊμπεκτσί, να συμμετάσχει σε τέτοιου είδους εκδηλώσεις.
Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΥΠΕΞ δήλωσε στο ραδιόφωνο του ORF ότι η απόφαση ελήφθη από τον ίδιο τον υπουργό, Σεμπάστιαν Κουρτς, για λόγους ασφαλείας και μη διατάραξης της δημόσιας τάξης.
Η απόπειρα πραξικοπήματος έγινε στις 15 Ιουλίου 2016 και η Άγκυρα σκοπεύει να υπενθυμίσει και με το παραπάνω την αποτυχία του, τόσο στην Τουρκία όσο και σε πόλεις όπου ζουν μετανάστες.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ιράν: Δύο πλοία ενεπλάκησαν σε «ατύχημα» αφού αγνόησαν προειδοποιήσεις για τα Στενά του Ορμούζ
- Αργεντινή: Το εντυπωσιακό βίντεο που ετοίμασε πριν τον μεγάλο τελικό (vid)
- «Απλώς γ@@@θείτε» – Ο Ρόμπερτ Σμιθ των The Cure για το halftime show του Μουντιάλ 2026 και τον Ινφαντίνο
- Καιρός: Για «θερμό επεισόδιο με χαρακτηριστικά καύσωνα» προειδοποιεί ο Κολυδάς – Πού και πότε θα δούμε τις υψηλότερες θερμοκρασίες
- Φωτιά σε δασική έκταση στο Αλιβέρι Ευβοίας – Ήχησε το 112, στη μάχη πέντε εναέρια
- Παναθηναϊκός: Τα δεδομένα για Γουάλας και Φρανσίσκο και η περίπτωση Καμπάτσο
