Οι εξελίξεις στο Κυπριακό σε συνάντηση του Τσίπρα με τον γγ του ΑΚΕΛ
Τις εξελίξεις στο Κυπριακό, λίγες μέρες μετά το ναυάγιο των διαπραγματεύσεων στην Ελβετία, συζήτησε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με τον γενικό γραμματέα Ανορθωτικού Κόμματος Εργαζόμενου Λαού (ΑΚΕΛ) Άντρο Κυπριανού, με τον οποίο συναντήθηκε τη Δευτέρα στο Μέγαρο Μαξίμου.
Τις εξελίξεις στο Κυπριακό, λίγες μέρες μετά το ναυάγιο των διαπραγματεύσεων στην Ελβετία, συζήτησε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με τον γενικό γραμματέα Ανορθωτικού Κόμματος Εργαζόμενου Λαού (ΑΚΕΛ) Άντρο Κυπριανού, με τον οποίο συναντήθηκε τη Δευτέρα στο Μέγαρο Μαξίμου.
Η συνάντηση διήρκεσε περισσότερο από μια ώρα.
«Η επόμενη μέρα για το Κυπριακό είναι αρκετά δύσκολη γιατί δυστυχώς στην Ελβετία όχι μόνο δεν καταφέραμε να λύσουμε το κυπριακό, αλλά να κάνουμε έστω και ένα βήμα προς την κατεύθυνση της λύσης. Αντιθέτως έχουμε απομακρυνθεί από την λύση» δήλωσε ο κ. Κυπριανού μετά τη συνάντηση.
»Είναι γνωστές οι απειλές οι οποίες εκφράζονται από την τουρκική πλευρά και πρέπει να πω ότι εμείς θα τις αντιμετωπίσουμε αποφασιστικά. Η συνάντησή μας με τον πρωθυπουργό είχε αυτή την έννοια. Να συζητήσουμε την επόμενη ημέρα, να διατυπώσουμε από την πλευρά μας κάποιες απόψεις για το τι θα πρέπει να γίνει, να ακούσουμε τις σκέψεις του πρωθυπουργού και νομίζω ότι θα επιστρέψουμε στην Κύπρο πιο σοφοί, να συζητήσουμε στο ΑΚΕΛ το ποια θα είναι τα επόμενα βήματα και τι θα προτείνουμε στον κ. Αναστασιάδη».
»Με τον κ. Τσίπρα, έχουμε συχνά επαφές και ανταλλάσσουμε απόψεις για το κυπριακό. Θεωρώ ότι είναι υποχρέωση των πολιτικών κομμάτων στην Κύπρο να έχουν επαφές με την ελληνική ηγεσία. Τώρα είχαμε συνάντηση μόνο με τον πρωθυπουργό, γιατί οι εξελίξεις είναι τέτοιες που επέβαλαν την άμεση συνάντηση μαζί του».
Ερωτηθείς για το ποιο είναι το μήνυμα που μεταφέρει από την συνάντηση με τον έλληνα πρωθυπουργό ο κ. Κυπριανού απάντησε πως «το μήνυμα είναι ότι η Ελλάδα θα συμπαρασταθεί στις προσπάθειες που θα καταβάλουμε, πρώτον να αποτρέψουμε τις οποιεσδήποτε αρνητικές εξελίξεις και βέβαια για μας είναι εξαιρετικά σημαντικό να κρατηθεί ανοικτή η προοπτική λύσης του Κυπριακού».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Τσουκαλάς για Πρωτομαγιά: Η μείωση των ωρών εργασίας μπορεί να γίνει εργαλείο αναδιανομής
- Ολυμπιακός – ΑΕΚ στον πρώτο τελικό του πρωταθλήματος χάντμπολ
- Αιματηρό επεισόδιο στο Ηράκλειο: Στο νοσοκομείο άνδρας μετά από καβγά – Μία σύλληψη
- Γιάννης Ρίτσος: Γραφή τυφλού
- Έλενα Παπαρίζου – Τάκης Ζαχαράτος: Πώς αποχαιρέτησαν το ΝΟΧ όπου εμφανίζονταν
- ΝΒΑ: Πέρασαν στους ημιτελικούς Τίμπεργουλβς και Νικς, σε Game 7 το Σίξερς-Σέλτικς (vids)
- Εκλογές στο Περού: Υποψήφιος της ριζοσπαστικής Αριστεράς ο πιθανότερος αντίπαλος της Δεξιάς στον δεύτερο γύρο
- Σταχτοδέλφινο στο Αιγαίο: Η σπάνια εμφάνιση μεταξύ Χίου και Ικαρίας
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 01.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/greg-rakozy-8xx5BRBYwHY-unsplash-315x220.jpg)





















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442