Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Στα μέσα του 2018 η Αναπτυξιακή Τράπεζα

Στα μέσα του 2018 η Αναπτυξιακή Τράπεζα

Η ελληνική κυβέρνηση θέτει στα μέσα του 2018 τον στόχο για τη δημιουργία αναπτυξιακής τράπεζας προς δανειοδότηση μικρομεσαίων επιχειρήσεων, σύμφωνα με κυβερνητικό αξιωματούχο. Η πηγή θέλει το συμβούλιο Οικονομικών Υποθέσεων να συζητά εντός του μήνα τη δομή που θα έχει η τράπεζα, με στόχο την υποβολή νομοσχεδίου το Σεπτέμβριο.

Η ελληνική κυβέρνηση θέτει στα μέσα του 2018 τον στόχο για τη δημιουργία αναπτυξιακής τράπεζας προς δανειοδότηση μικρομεσαίων επιχειρήσεων, σύμφωνα με κυβερνητικό αξιωματούχο.

Ο αξιωματούχος, τον οποίο επικαλείται το Reuters, ανέφερε πως το συμβούλιο Οικονομικών Υποθέσεων πρόκειται να συζητήσει εντός του μήνα τη δομή που θα έχει η τράπεζα, με στόχο την υποβολή νομοσχεδίου το Σεπτέμβριο.

«Θέλυμε να απελευθερώσουμε τη ρευστότητα που έχει παγιδευτεί εξαιτίας των μη εξυπηρετούμενων δανείων» ανέφερε ο αξιωματούχος τον οποίο επικαλείται το πρακτορείο.

Δύο αξιωματούχοι ανέφερε επίσης πως η κυβέρνηση έχει ζητήσει τεχνική υποστήριξη από την Παγκόσμια Τράπεζα και τους ευρωπαϊκούς θεσμούς.

Ένας εκ των δύο αξιωματούχων ανέφερε πως πιθανότατα η τράπεζα θα διοικείται από κοινού από τα υπουργεία Οικονομικών, Οικονομίας και Ενέργειας.

Η κυβέρνηση, σύμφωνα με την ίδια πηγή, εξετάζει επίσης εάν μπορούν να μεταφερθούν κεφάλαια από τον πρόγραμμα δημόσιων επενδύσεων στο ενεργητικό της νέας τράπεζας.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024