Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Αμβούργο: Η G20 τελείωσε, τα επεισόδια όχι

Αμβούργο: Η G20 τελείωσε, τα επεισόδια όχι

Νέα επεισόδια ξέσπασαν το πρωί της Κυριακής στους δρόμους του Αμβούργου μετά το τέλος της συνόδου της G20, με τους διαδηλωτές να βάζουν φωτιά σε αυτοκίνητα. Διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν μετά το τέλος της συνόδου στη συνοικία Σάντσεν, όπου από την Πέμπτη έχουν σημειωθεί πολλές συγκρούσεις με τις δυνάμεις ασφαλείας.

Νέα επεισόδια ξέσπασαν το πρωί της Κυριακής στους δρόμους του Αμβούργου μετά το τέλος της συνόδου της G20, με τους διαδηλωτές να βάζουν φωτιά σε αυτοκίνητα.

Διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν μετά το τέλος της συνόδου στη συνοικία Σάντσεν, όπου από την Πέμπτη έχουν σημειωθεί πολλές συγκρούσεις με τις δυνάμεις ασφαλείας.

Εξοπλισμένοι με μπουκάλια και επιτιθέμενοι σε αυτοκίνητα, τα οποία πυρπόλησαν, οι διαδηλωτές απωθήθηκαν από την αστυνομία με δακρυγόνα και αντλίες νερού.

Σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό που έδωσε στη δημοσιότητα η αστυνομία, χθες Σάββατο, 213 μέλη της έχουν τραυματιστεί από την Πέμπτη, ενώ έχουν γίνει 143 συλλήψεις.

Προς το παρόν δεν είναι γνωστός ο αριθμός των τραυματιών μεταξύ των διαδηλωτών.

«Η εικόνα της Γερμανίας στη διεθνή κοινή γνώμη θα πληγεί σοβαρά από τα γεγονότα του Αμβούργου», τόνισε στην Bild ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Ζίγκμαρ Γκάμπριελ.

Ο σοσιαλδημοκράτης πολιτικός χαρακτηρίζει τα γεγονότα «όργιο βίας» και υπογραμμίζει πως οι δράστες «από όλα τα σημεία της Ευρώπης» ενδιαφέρονταν μόνο «για τη βία καθεαυτή».

Ο Γερμανός πρόεδρος Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάγιερ θα επισκεφτεί την Κυριακή το Αμβούργο για να διαπιστώσει την έκταση των ζημιών και θα συνομιλήσει με κατοίκους και με τους άντρες των δυνάμεων ασφαλείας.

Η καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ υποσχέθηκε αποζημίωση στους πληγέντες.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters/Γαλλικό

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024