Νέος γύρος αντιπαράθεσης χωρών της Ευρώπης με την Τουρκία ανοίγει με αφορμή τη συμπλήρωση ενός έτους από το αποτυχημένο πραξικόπημα κατά του Ερντογάν. Το υπουργικό συμβούλιο της Ολλανδίας ανακοίνωσε ότι ο αντιπρόεδρος της Τουρκίας είναι ανεπιθύμητος στη χώρα.
Νέος γύρος αντιπαράθεσης χωρών της Ευρώπης με την Τουρκία ανοίγει με αφορμή τη συμπλήρωση ενός έτους από το αποτυχημένο πραξικόπημα κατά του Ερντογάν.
Το υπουργικό συμβούλιο της Ολλανδίας ανακοίνωσε ότι ο αντιπρόεδρος της Τουρκίας. Τουγκρούλ Τουρκές, δεν είναι ευπρόσδεκτος στη χώρα σε περίπτωση που αποφάσιζε να μεταβεί εκεί στο πλαίσιο εκδηλώσεων μνήμης για τα θύματα του πραξικοπήματος.
Υπενθυμίζεται ότι η Ολλανδία και η Γερμανία είχαν τηρήσει αυστηρή στάση έναντι της Τουρκίας και των υπουργών της την περίοδο της προεκλογικής εκστρατείας για το δημοψήφισμα, απαγορεύοντάς σε πολλούς από αυτούς να συμμετάσχουν σε προεκλογικές συγκεντρώσεις υπέρ του «ναι».
Στις 17-18 Ιουλίου, στις πρώην Φυλακές της Αίγινας, έρχεται το 2ο Aegina Jazz Festival με μερικά από τα κορυφαία ονόματα της ελληνικής και διεθνούς τζαζ σκηνής
Tο Release Athens 2026 συνεχίζει ακάθεκτο το πρόγραμμά του, υποδεχόμενο μέσα στην εβδομάδα μερικά από τα σημαντικότερα ονόματα της διεθνούς και εγχώριας μουσικής σκηνής.