Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Στη Σίφνο ταξιδεύει το φεστιβάλ Psarokokalo

Στη Σίφνο ταξιδεύει το φεστιβάλ Psarokokalo

...

Το Διεθνές Φεστιβάλ Tαινιών Μικρού ΜήκουςPsarokokalo (ISFF Psarokokalo) ρίχνει άγκυρα στη Σίφνο από τις 26 έως τις 31 Ιουλίου.

Επίσης, ταυτόχρονες προβολές θα πραγματοποιηθούν στο νησί της Τήνου, στις 27 και 28 Ιουλίου.

Το Φεστιβάλ ιδρύθηκε το 2006 και προβάλλει μια ευρεία γκάμα κινηματογραφικών ειδών σε παραδοσιακούς και αναδιαμορφωμένους χώρους.

PSAROKOKALO Εν Σίφνω

Το φεστιβάλ περιλαμβάνει ένα πρόγραμμα αποκλειστικά διαδοχικών προβολών, όπου το κοινό θα περιηγείται από ταινία σε ταινία, από εμπειρία σε εμπειρία.

Παρουσιάζει το διαγωνιστικό τμήμα αποκλειστικά για ελληνικές παραγωγές, το διεθνές διαγωνιστικό ταινιών μικρού μήκους, αλλά και ενδιαφέρουσες θεματικές όπως το διαγωνιστικό για ταινίες αρχιτεκτονικού ενδιαφέροντος και κάποιες έξτρα- ιδιαίτερες προβολές- όπως ένα μικρό αφιέρωμα στον σύγχρονο ισραηλινό κινηματογράφο.

Οι προβολές θα πραγματοποιηθούν στο Παλαιό Σχολείο Κάστρου και στο Πολιτιστικό Κέντρο Σίφνου «Μαριάνθη Σίμου» Αρτεμώνας.

To Πρόγραμμα:

Το Διεθνές Διαγωνιστικό τμήμα του φεστιβάλ ήταν και παραμένει η ναυαρχίδα του προγράμματός. Μια ανοιχτή, ανεξάρτητη ματιά στην διεθνή κινηματογραφία που περισσότερο αναζητά νέα ρεύματα. Έχοντας λάβει περισσότερες από 3800 αιτήσεις από 72 χώρες είναι ασφαλές να πει κανείς ότι ο κοινός παρονομαστής στη ματιά των κινηματογραφιστών παγκοσμίως είναι ο προβληματισμός για την κοινή μας πραγματικότητα.

Το Eθνικό Διαγωνιστικό Τμήμα παρουσιάζει στο διεθνές κοινό του φεστιβάλ την Ελληνική παραγωγή και τους νέους κινηματογραφιστές.

Στο φετινό διαγωνιστικό πρόγραμμα της Αρχιτεκτονικής εξερευνά ως κεντρικό θέμα την σύνδεση χρόνου και ιστορίας μέσα από τέσσερις βραβευμένες ταινίες από το Κατάρ, τις Φιλιππίνες, την Ιταλία, την Κίνα.

Σε ειδική προβολή παρουσιάζεται το ντοκιμαντέρ Guillaume Depardieu, Itineraire d’ un enfant terrible σε σκηνοθεσία Αλεξάντρ Μπιτούν.

Μέσα από τη μαρτυρία όσων τον συνάντησαν, η ταινία προτείνει να ανακαλύψει την πολύπλοκη προσωπικότητα του Γκιγιόμ Ντεπαρντιέ.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

LIVE: Φερεντσβάρος – Ολυμπιακός

LIVE: Φερεντσβάρος – Ολυμπιακός. Παρακολουθήστε live στις 15:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Φερεντσβάρος – Ολυμπιακός για τον πρώτο ημιτελικό του EHF European Cup.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024